Rio 2016: Én vagyok a legerősebb – így Cseh riválisa

Vágólapra másolva!
2016.07.30. 14:33
null
Chad le Clos bizakodva várja az olimpiát (Fotó: AFP)
A 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője, Chad le Clos szerint egyértelműen ő a szám első számú esélyese Rio de Janeiróban. A dél-afrikai versenyző riválisa lesz a brazil városban Cseh László is, aki tavaly, a kazanyi világbajnokságon legyőzte ellenfelét.

„Úgy vélem, én leszek a legerősebb versenyző odakint. Nem sokan képesek megtörni engem” – mondta feltűnően magabiztosan Chad le Clos a vezető indiai hírügynökségnek, a PTI-nak adott interjújában.

„Sok minden másként lesz, mint Londonban. Úgy érzem, mintha egy céltábla lenne a hátamon. Londonban esélytelen voltam, nem igazán foglalkoztak velem. Szóval szinte nem is volt nyomás rajtam” – mondta a 24 éves dél-afrikai versenyző, aki négy évvel ezelőtt Michael Phelps előtt szerezte meg a 200 méteres pillangóúszás aranyát, míg 100 méteren ezüsttel gazdagodott.

Rióban azonban remélhetőleg nemcsak az olimpiára visszatérő Phelps és Le Clos között lesz nagy harc, hanem ott lesz a versenyben Cseh László is, aki a kazanyi vb-n legyőzte a dél-afrikait, és a legjobb idővel kvalifikálta magát az olimpiára a számban (1:52.91), valamint az elmúlt időszakban csak a pillangószámokra készült.

„Most már csak a finomhangolás maradt a rajton és a fordulókon, illetve a készülés, hogy végig teljes erővel bírjam” – jelentette ki Le Clos, aki körül elmondása szerint az elmúlt években leginkább a médiafelhajtás változott meg.

A férfi 200 méteres pillangóúszás fináléját magyar idő szerint augusztus 9-én, szerda hajnalban rendezik. A teljes magyar érdekeltségű olimpiai programot itt találja!

Cseh Lászlónak kellett a váltás – így indult Rióba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik