Rio 2016: Decsi a román zsűrielnököt kritizálta veresége után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 19:50
null
Alul Decsi maradt alul, felül Szilágyi kerekedett fölül. (Fotó: Szabó Miklós)
Decsi Tamás az első fordulóban vereséget szenvedett az orosz Nyikolaj Kovaljovtól, ami nem okozott meglepetést, hiszen ellenfele világbajnok is volt. Decsi azonban jó formában érezte magát, és úgy gondolta, a román zsűrielnök is ludas abban, hogy vereséggel hagyta el a pástot.

 

„Nagyon szerettem volna győzni, és úgy is éreztem, hogy jól is megy a vívás. Sajnos nem mindig értettünk egyet a román zsűrielnökkel a találatok megítélésében... Ő már régi mumusom, valószínűleg nem kedvel engem, bár ezt igyekeztem kizárni. Kovaljov visszaadott nekem egy találatot, amiről tudta, hogy becsalták a javára, erre mondtam, hogy oké, egyet visszaadtál, de mi lesz a másik öttel?! Persze nem várhatom el azt sem, hogy akár egyet visszaadjon."

„Rögtön négy nullánál volt egy nagy fordított találat, ami azért sokkolja az embert. A pókerhez szoktam hasonlítani, olyan, mint amikor kap egy bad beatet az ember, aztán tiltre kerül. Ne felejtsük el, hogy Kovaljov egyéni világbajnok, sokszoros csapatvilágbajnok, az előző olimpián bronzérmes volt, nagyon jó kardvívó. Akkor sem könnyű megverni, ha egyetlenegy tévedés sincs a meccsen, de így meg szinte lehetetlen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik