Rio 2016: Halhatatlanok – debütált Deniz olimpiai dala

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 20:32
Hivatalosan is bemutatták Deniz a magyar olimpikonok és a paralimpikonok tiszteletére és buzdítására készült dalát.

A dalt a Művészetek Palotájában rendezett ünnepélyes fogadalomtételen is bemutatták.

„Óriási dolog volt a Müpában fellépni, családias volt a légkör, az egész esemény rendkívül színvonalas volt” – mondta Deniz a mob.hu-nak, hozzátéve: a klipben több Rióra készülő olimpikon és paralimpikon, valamint korábbi bajnokok szerepelnek.

„Tavaly több élsportoló keresett meg, hogy nem-e írnék himnuszfélét a sportáguknak, mivel szerintük motiváló ereje van a munkásságomnak. A Halhatatlanokhoz hasonló típusú dal még nem volt Magyarországon. Próbáltam beleélni magam a sportolók helyzetébe, ezért írtam egyes szám első személyben a szöveget. Megtisztelő, hogy az olimpikonok és korábbi bajnokok a nevüket adták hozzá és együtt forgathattunk” – mondta a rapper.

Deniz a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos oldalának elmondta, hogy a forgatás gördülékenyen ment, az olimpikonok nagyon segítőkészek voltak.

„Szóltam minden olimpikonnak, hogy hozzon magával egy személyes tárgyat, ezt mindenki örömmel tette. Előkerült fakenutól kezdve vadászkürtön át olimpiai aranyéremig minden” – emlékezett vissza Deniz.

London olimpiai bajnok mellúszója, Gyurta Dániel mindig nagyon örül az olyan kezdeményezésnek, amely a magyar sportolók egységét építi és közelebb hozza az olimpia eszméjét az emberekhez.

„Egy ilyen szám a fiatalok felé lehet egy jó médium arra, hogy odafigyeljenek az olimpiára és drukkoljanak a sportolók sikeréért és a 2024-es budapesti pályázat győzelméért” – fogalmazott a mob.hu érdeklődésére Gyurta Dániel.

Deniz célja az volt, hogy a Földön élő összes magyar emberhez eljusson a dal, mellyel bárki, aki valaha sportolt, együtt tud érezni. „Ha már egy kicsit is hozzájárulok olimpikonjaink sikeres riói szerepléséhez, akkor nagyon boldog leszek” – tette hozzá az előadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik