Rio 2016: báránnyal járja a világot, fuvolázott – 9 Hosszú-titok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.29. 16:32
null
Az úszónő és édesanyja
Hosszú Katinkát és édesanyját, Bakos Barbarát még áprilisban választotta nagykövetének a P&G a „Köszi, Anyu!” kampányához, melynek köszönhetően ők ketten a szokottnál egy picivel több időt tudtak együtt eltölteni: interjúkat adtak és rendezvényeken vettek részt közösen. Most az úszónő édesanyja osztott meg eddig nem ismert titkokat a kiváló sportolóról.

1. „Közös hobbink az olvasás”
Szeretik az életrajzi könyveket, amelyek inspiráló, elgondolkodtató életigazságokat mutatnak be, olyanokat, amelyekből ők maguk is építkezni tudnak. Sokszor egymásnak ajánlják a jobbnál jobb könyveket.

2. Egy báránnyal járja a világot
„Bizony, 27 éves és van egy kabalabáránya. Ezt egy kispárnája kíséretében mindenhová magával viszi, bármerre is utazik a világban.” Természetesen a bárány is elrepült Rióba.

3. Kamaszkori kedvence egy Puma cipő volt
„Úgy 16 éves koráig egy igazi farmernadrágos, tornacipős lány volt. Volt egy kedvenc Puma cipője, télen-nyáron abban járt, amíg ki nem lyukadt az eleje.”

4. Édesanyja által készített kedvenc menüje
Katinkának ugyan ritkán van alkalma hazalátogatni Bajára, ilyenkor azonban természetes, hogy édesanyja olyan menüt készít, ami az örök, mindenkori kedvenc. „Húsleves, sült hús pulykacombból, krumplipüré, gombaszósz és saláta – ez a standard menü, aminek mindig nagyon örül. A halászlé is különleges kedvenc, de azt általában az édesapja készíti el neki.”

A halászlé az egyik kedvenc (Illusztráció: hajdu-horgasz.hu)
A halászlé az egyik kedvenc (Illusztráció: hajdu-horgasz.hu)



5. Magántanuló volt
Már gyermekkorában is napi két edzéssel és sorozatos versenyzéssel teltek a mindennapjai, ezért a 6 osztályos gimnáziumot magántanulóként végezte el.

6. Gyermekkorában fuvolázott
Katinka énektagozatos osztályba járt, ahol hangszert kellett választania. A fuvola formája és csillogó külseje volt az, ami igazán vonzotta őt. Inkább a jól begyakorolt dalokat szerette játszani, abban érezte magabiztosnak magát, az új szerzemények elsajátítása már nagyobb fejtörést okozott neki.

7. Olykor a nagyszülők falaztak neki
Gyermekkorában a reggeli edzések után a nagyszülőknél tízóraizott, majd onnan ment be az iskolába. Édesanyja igyekezett úgy alakítani, hogy magántanulói státusza ellenére Katinka minél többet járjon be az órákra, de bizony előfordult, hogy a háta mögött „ment a susmus” és a nagyszülők hagyták „szegény gyereket pihenni a kanapén” a tanórák helyett.

8. Példaképe LeBron James
Egy bő két méter (203 cm) magas férfi kosárlabdázó az, akire Katinka „felnéz”. Nem csak a sporthoz való hozzáállásuk nagyon hasonló, de mindkettejük számára a család a legfontosabb, valamint az, hogy a karrierjük során felhalmozott tudást és tapasztalatot a jövő nemzedékének átörökítsék.

9. Kemény rapzenét hallgat
Egy jól megválasztott zene csodákra képes, főleg az igazán nagy megpróbáltatások előtt. Nem ok nélkül választanak a bokszolók is ütős bevonuló zenét. Hosszú Katinkának nagyon fontos, hogy a versenyek előtt olyasmit hallgasson, amitől megállíthatatlannak érzi magát, éppen ezért kedveli az olyan „nagyképű” amerikai rapperek szövegeit, mint Kanye West, Eminem vagy éppen Jay-Z.

Hosszú Katinka és Shane Tusup még a Rióba indulás előtt (Fotó: Facebook)
Hosszú Katinka és Shane Tusup még a Rióba indulás előtt (Fotó: Facebook)



Hosszú Katinka időközben megérkezett Rióba, sőt már edzett is a helyszínen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik