Rio 2016: az úszó, aki egy arannyal több pénzt keres, mint Hosszú hárommal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.15. 20:12
Hosszú Katinka három aranyérmet és egy ezüstöt nyert a riói olimpián, míg a 100 pillangó döntőjében robbantó szingapúri Joseph Schooling csak egy aranyat gyűjtött, mégis: óriási a különbség a két úszó pénzdíja közt.

Mint beszámoltunk róla, sajtóhírek szerint, ahogy Londonban, úgy Rióban is 35 millió forintot ér egy aranyérem, az ezüst 25, a bronz 20 millió forintot jelent a sportolónak.Rióban is 35 millió forintot ér egy aranyérem, az ezüst 25, a bronz 20 millió forintot jelent a sportolónak.

Innentől nem nehéz a matek, három arany, egy ezüst, Hosszú Katinka 130 millió forinttal gazdagodott az ötkarikás játékok alatt Brazíliában.

Szingapúrban jóval bonyolultabb a helyzet, mivel az ázsiai ország még sosem nyert aranyat az olimpiák történetében. Egészen mostanáig.

A mindössze 21 esztendős Joseph Schooling ugyanis hatalmas meglepetésre Michael Phelpset és Cseh Lászlót is megelőzve behúzta hazája első aranyát. És ezért döbbenetesen nagy összeggel díjazzák.

Szingapúrban 753 ezer dollárt ajánlottak fel az aranyért, ami azt jelenti, hogy Schooling 209 millió forinttal gazdagodik.

A fenti összeg egyébként messze a legnagyobb, amit arannyal be lehet gyűjteni a riói olimpián, az Egyesült Államokban például „csak” 25 ezer dollárt, azaz 7 millió forintot ér egy első hely, így például az öt aranyat nyerő Michael Phelps nagyjából a negyedét (35 millió forint) kapja, mint Hosszú Katinka.

A legkönnyebb egyébként továbbra is Nagy-Britanniánál kiszámolni a nyereményt, a britek ugyanis úgy tartják, maga az olimpiai részvétel akkora dicsőség, hogy ezért nem jár pénz, ők egyetlen fontot sem utalnak át aranyérmeseik számlájára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik