Rio 2016: Az olimpia nem csak az aranyéremről szól – Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 17:47
null
Benedek Tibor (balra) szerint a csapatnak össze kell szednie magát a következő meccsre (Fotó: Szabó Miklós)
A riói olimpia negyeddöntőjében a 4–1-es és 6–3-as hátrányból is felálló magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott Montenegrótól, így az 5. helyért folytathatja. A találkozót követően Benedek Tibor szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

 

„Szerintem nem csak a szerencsén múlnak az ötméteresek. Felkészültség és koncentráció is kell hozzá, hiszen ugyanúgy részei ennek a játéknak, mivel a negyeddöntő, az elődöntő és a döntő is eldőlhet ötméteresekkel” mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„Gyengébbek voltunk, az első negyedben kifejezetten rosszul játszottunk. Lélektani fölénybe kellett kerülnünk azzal, hogy visszajöttünk egy ilyen mérkőzésen, ennek annyi erőt kellett volna adnia, amivel megnyerjük az ötmétereseket. Sajnálom, hogy így alakult, sok álom veszett így a semmibe.”

„Mindig készülünk a büntetőkre, csak sosem jönnek, most jöttek. Nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Borzalmas nehéz lesz a következő két meccs, mert ugyanolyan nehéz ellenfelekkel kell játszani az ötödik helyért, mint az elsőért. Ráadásul még lehetnek meglepetések is. Az olimpia nem csak az első helyről és az éremről szól. Volt már részem hatodik, ötödik és negyedik helyezésben is. Csináljuk a dolgunkat, és összeszedjük magunkat a következő mérkőzésre” – tette hozzá.

Szivós Márton szerint egy álom véget ért, de van még hátra mérkőzés, és szeretnének helyt állni ezt követően is.

„Most okosat kéne mondanom, de nehéz... Én büszke vagyok erre a csapatra, óriási mérkőzést játszottunk. Az elején elmentek a montenegróiak, de megmutattuk, hogy van bennünk tartás, visszajöttünk, és lehetett érezni, hogy ott vagyunk a nyakukon. Sikerült a végén egyenlítenünk, az orosz rulettben meg ők nyertek” – mondta Szivós Márton az M4-nek.

„Nagy iramot diktáltunk az elejétől fogva. Sokat, de pontatlanul lőttünk. Ez változott meg a meccs második felében, pontosabban kezdtünk el lőni és a védekezésben is jobban figyeltünk egy-két játékosukra, emiatt tudtunk feljönni” – tette hozzá.

A magyar csapat csoportelsőként kapta meg a rendkívül erős montenegróiakat.

„Ez nem szerencse kérdése. Mi nem számolgatunk, nem nézzük, hogy kivel kellene játszanunk, ez nem a mi stílusunk. Mi mindig a következő ellenfélre koncentrálunk. Montenegrót sodorta elénk a sors, sajnos nem sikerült túljutni rajtuk. Egy álomnak vége, de van még hátra mérkőzésünk, és szeretnénk becsülettel helytállni. Nagyon szeretném megszerezni az ötödik helyet” – zárta Szivós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik