Rio 2016: az egész világ a Phelpset legyőző Kenderesin ámul

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 09:10
null
Kenderesi Tamás bebizonyította, nem véletlenül győzte le Michael Phelpset (Fotó: Szabó Miklós)
A világ nem ment el szó nélkül amellett, hogy a 19 éves magyar Kenderesi Tamás kétszer is legyőzte a szupersztár Michael Phelpset, és a legjobb idővel jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a riói olimpián. Sokan úgy vélik, az amerikai nem adott bele mindent, ez viszont mit sem von le Kenderesi érdemeiből, aki bebizonyította, ez bizony nem csak szerencse volt!

A brit közszolgálati televízió, a BBC látszólag hamar a szívébe zárta Kenderesi Tamást. Két perc alatt kétszer is elájult a magyar úszótól, aki – ahogy a BBC írja – legyőzte Phelpset és Le Clos-t, majd bemutatta az olimpia legvisszafogottabb ünneplését.

A BBC élő hírfolyamában úgy vezeti fel, Kenderesi nem mindennapi tettével mindenkit sokkolt.

„Phelps a döntőben, de ismét Kenderesi nyert” – írja a spanyol Univision televíziós csatorna internetes oldala, hozzátéve, a magyar úszó bizonyította, nem csupán véletlen volt, amikor az előfutamban legyőzte Phelpset, és az amerikainak nagyon meg kell izzadnia a döntőben, hogy az ő nyakába kerüljön az aranyérem.

A Reuters leginkább Phelpsszel foglalkozik: a riói olimpia lehetne a sztárúszó utolsó nagy dobása, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy Phelps a másodvirágzását élné.

„El húngaro Kenderesi vuelve a sorprender a Phelps!” – az előbbi sor már a Marcától származik. A spanyolok is óriási meglepetésként aposztrofálják Kenderesi teljesítményét.

A francia L’Équipe óvatosabban fogalmaz: Kenderesié a 200 méter pillangó legjobb ideje, Phelps biztosította a döntőt – írja sokat sejtetően a portál arra utalva, hogy az amerikai vélhetően nem adott bele mindent, csak az volt a célja, hogy bejusson a fináléba. Persze hozzáteszi, Kenderesi első olimpiáján a csúcsra tör, mindent megtesz, hogy a dobogó tetején zárja a számot.

Az amerikai ABC hírcsatorna is azon a véleményen van, Phelps szándékosan vett vissza az utolsó 50 méteren, már tartalékolt a döntőre.

Phelps egyelőre magabiztosnak tűnik, a klasszis úszó elmondta, nagyon várja a szerdai döntőt, ami szerinte biztosan szórakoztató lesz.

A Twitteren világszerte érkeztek kedves szavak Kenderesihez.

Alexandre Gesto, Spanyolország: „Hosszú, Cseh, és most Kenderesi. Hajrá, magyar bestiák!”

George Kiblor, Dél-Afrika: „Hatalmas meccs lesz a 200 pillangó Chad és Phelps között, az olimpia egyik csúcspontja. De itt van ez a Kenderesi nevű srác is, akire még figyelni kell!”

SPIN.ph, Fülöp-szigetek: „Le Clos és Phelps Rióban újra összecsap, de Kenderesi és Cseh arra készül, hogy ellopja a show-t.”

Darío Herrán, Spanyolország: „Nagyon szurkolok Cseh Lászlónak, hogy végre megszerezze első olimpiai aranyérmét, és odavágjon Phelpsnek. Persze nem mehetünk el az új srác, Kenderesi mellett sem.”

Tüyük Sürpiz, Törökország: „Még húszéves sincs, de az övé a nap meglepetése, Kenderesi legyőzte Phelpset. Az arany viszont az amerikaié lesz.”

Fast Off The Block, Nagy-Britannia: „Kenderesi nagyon jól ment, az olimpia egyik leginkább várt döntőjévé tette a 200 pillangóét. Phelps, Chad, Cseh és ő – ezt látni kell!”

T. R. Melomeyame, Botswana: „A 3-as pályán Cseh, a 4-esen Kenderesi, az 5-ösön Phelps, a 6-oson Le Clos. A 200 pillangó döntője!”

Élje át újra vagy először Kenderesi Phelps elleni győzelmét!


A férfi 200 méteres pillangó döntője magyar idő szerint szerda hajnalban, 3.28-kor lesz.

RIO 2016
ÚSZÁS
FÉRFI 200 M PILLANGÓ

A DÖNTŐ MEZŐNYE
1. Kenderesi Tamás 1:53.96

2. Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:54.12
3. Cseh László 1:55.18

4. Chad Le Clos (Dél-Afrika) 1:55.19
5. Szeto Daija (Japán) 1:55.28
6. Szakai Maszato (Japán) 1:55.32
7. Viktor Bromer (Dánia) 1:55.59
8. Louis Croenen (Belgium) 1:56.03

Bővebben a versenyszámról itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik