Rio 2016: a kiesés szélén a vb-címvédő kalapácsvető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 16:06
A férfi kalapácsvetés selejtezőjének A-csoportját a brazil Wagner Domingos nyerte meg 74.17 méteres dobással. Óriási meglepetés, hogy a nagy esélyes, a világ-és Európa-bajnok lengyel Pawel Fajdek csupán 72 méterre hajította a kalapácsot, ezzel pedig valószínű, hogy nem fog bekerülni a döntőbe.

Befejeződött a riói olimpiai játékok férfi kalapácsvetőszámának selejtezője az A-csoportban. A 76.50-es kvalifikációs szintet senkinek sem sikerült meghajítania. Az élen a 33 éves brazil Wagner Domingos végzett 74.17 méterrel.

A 2015-ben Pekingben a világbajnoki címét megvédő lengyel Pawel Fajdek mindössze 72 métert dobott. Fajdek, aki ebben az esztendőben megnyerte az amszterdami Európa-bajnokságot, nagyon csalódott volt, hiszen a 81.87-es idei legjobbjától majd 10 méterrel elmaradt.

Pars Krisztiánék magyar idő szerint valamivel 16 óra után kezdenek. Az olimpiai címvédő magyar sportoló sérülésekkel bajlódott az idei évben, gyakorlatilag a döntőbe jutás már jó eredmények számítana a részéről.

Nem születtek túl jó eredmények az A-csoportban (a legjobb eredményt elérő brazil ezzel az eredménnyel nem jutott volna be a 2012-es londoni olimpia döntőjébe). Amennyiben Pars Krisztiánnak sikerülne elérnie idei legjobbját (77.38), bejut a döntőbe.

A fináléba az a kalapácsvető kerül be, aki teljesíti a 76.50 méteres kvalifikációs szintet. Ha ez nem sikerül legalább 12 versenyzőnek, a legjobb 12 eredménnyel rendelkező induló jut be a fináléba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik