Rio 2016: a birkózószövetség magánbeszélgetésnek minősíti a Borsban megjelenteket Lőrincz meccsének elcsalásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 14:15
null
Lőrinc Viktor nem értette, miért intették meg (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Birkózószövetség közleményében magánbeszélgetésnek minősíti a Borsban megjelenteket, melyek szerint Péteri László magyar birkózóbírónak egy szlovén kollégája elismerte, hogy elcsalták Lőrincz Viktor bronzmérkőzését a riói olimpián. A szövetség közleményét változtatás nélkül közöljük.

„Csütörtökön az egyik bulvárlap cikke alapján számos sajtóorgánum beszámolt a Nemzetközi Birkózószövetséget (UWW), illetve Lőrincz Viktor olimpiai bronzmérkőzését is érintő hírekről. A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ugyan közvetlenül nem érintett az ügyben, de a számos médiamegkeresés miatt hivatalos közleményben szeretné ismét kiemelni, hogy kiáll a versenyző mellett, és a Magyar Olimpiai Bizottsággal szoros együttműködésben javaslatot tesz a hasonlóan kérdéses esetek jövőbeni elkerülésének módjára, amire jó lehetőség adódhat már az UWW e heti, a franciaországi junior-világbajnokságon zajló kongresszusán is. Bármilyen konkrétum esetén természetesen értesítjük a médiát.”

„Ami a kérdéses cikk alapinformációit illeti, kiderült, s ezt a két érintett, az újságíró és a megkérdezett nemzetközi bíró is megerősítette, hogy köztük egy magánbeszélgetés zajlott, amelynek során felállítottak egy hipotézist, de fel sem vetődött, hogy ez nyilatkozatként megjelenik, így a tartalma sem ellenőrzött és a kérdezett által megerősített. Az MBSZ semmilyen hivatalos csatornán nem értesült, nem értesülhetett a megjelentekről, ezektől elhatárolódik. A magyar szövetség a továbbiakban is azon lesz, hogy saját nemzetközi pozícióit erősítve elkerülje a szőnyegen történő hasonló eseteket, illetve megkapja a 2018-as vb rendezési jogát, amivel közvetve erősítené a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik