Kép: csodálatos látvány – két magyar 56 ezer ember célkeresztjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 13:48
Felejthetetlen élményben volt része Olasz Annának és Bohus Richárdnak. A két magyar riói olimpikont ugyanis egyeteme, az Arizona State University különleges elismerésben részesítette.

Az Arizona State amerikaifutball-csapata, a Sun Devils vasárnap hazai pályán a California University gárdáját fogadta.

Az összecsapás félidejében az arizonai intézmény a pályára szólította három sportolóját (valamint egy szakvezetőt), ezzel tisztelegve, hogy részt vettek a riói ötkarikás játékokon.

A három olimpikon közül kettő magyar volt, Olasz Anna és Bohus Richárd ugyanis az Arizona State diákja. A stadion teljesen megtelt, ami azt jelenti, hogy 56 ezer szurkoló ünnepelhette Olasz és Bohust (a harmadik szintén egy úszó, a szerb Katarina Szimonovics, míg a negyedik az egyetem úszócsapatának edzője – nem mellékesen Michael Phelps mestere –, Bob Bowman volt).

„Olyan nagy a stadion, hogy nem is éreztem, mennyire sok néző van, de a gratuláció és a hangulat így is fantasztikus volt – idézi Olasz Anna szavait a delmagyar.hu. – Egyenként szólítottak minket, gratuláltak nekünk, szólt a taps, és közben készült néhány fénykép. Élveztük nagyon, majd utána a meccset is, hiszen egyetemünk csapata nyert. Jó újra az Egyesült Államokban lenni, örülök, hogy visszatérhetek a napi rutinhoz.”

Olasz elárulta, úgy tudja, az egyetem területén hamarosan felállítanak egy dicsőségtáblát is, amelyre felírják a három sportoló nevét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik