Férfi kosár: a spanyolokat kizárták az olimpiáról – sajtóhír

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 20:29
null
Helyi sajtóhír szerint a spanyol férfi kosárlabda-válogatottat a FIBA kizárta a riói olimpiáról és a következő világbajnokságról is.

Mint arról beszámoltunk nemrég, 14 országot kizártak – illetve mint később kiderült, egy részüket csak megfenyegette a FIBA Europe a kizárással – a következő, 2017-es Európa-bajnokságról. Azóta több nemzeti szövetség is jelezte, hogy a FIBA-t támogatja – például a litvánok, az oroszok, a horvátok és a görögök is –, kivételek is akadtak azonban. A szerbek jelezték, hogy változásokat akarnak a FIBA vezetőségében, a szlovének szerint az ellenük indított eljárási mód teljességgel unfair, az ACB, tehát a spanyol liga pedig egyszerűen az ULEB-et támogatja.

Ez utóbbinak lett a mai napon komoly következménye: az El Mundo Deportivo értesülései szerint a spanyol válogatottat a FIBA kizárta a riói olimpiáról és a következő világbajnokságról is. Sajnos az ötkarikás játékokra ez nagy befolyással lehet, hiszen az amerikai válogatott legnagyobb ellenfeléről beszélhettünk, de most már csak múlt időben, így pedig a Team USA számára könnyed ujjgyakorlatnak tűnik ez az olimpia (is).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik