Beszéltünk a szőke minihurrikánnal, aki a svájci zászlót vitte

Vágólapra másolva!
2016.08.08. 10:57
Roger Federer egyértelmű választás lett volna zászlóvivőnek, de nem indul Rióban – az pedig Giulia Steingruber legnagyobb megtiszteltetése, hogy ezek után rá esett a választás. A 160 centis tornásznő ötszörös Európa-bajnok, világklasszis, a Longines eleganciadíjasa, egy rendkívül szerethető figurája a nemzetközi tornaéletnek – tegyük még azt is hozzá, hogy alighanem a szépségkirálynői címet is megnyerné a szertornászok között. Miután sajátjai lerohanták a vegyes zónában, mi is tudtunk váltani vele néhány szót – már csak azért is, mert egy csoportban szerepelt Kovács Zsófiával.

A riói megnyitón (Fotó: AFP)
A riói megnyitón (Fotó: AFP)
A riói megnyitón (Fotó: AFP)
A riói megnyitón (Fotó: AFP)
A riói megnyitón (Fotó: AFP)

 


A zászlóvivői szerepről és az olimpiáról:

„Elképesztően nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak, és óriási pluszmotivációt ad, így még jobban akarok teljesíteni, méltó akarok lenni a szerepre. Sajnos a csapattal nem kvalifikáltuk magunkat, így aztán most nekem egy kis pihenés jön, aztán készülök a döntőimre. Kár, hogy nem voltak itt a társaim, de a csoportom nagyon jó volt, végig drukkoltunk egymásnak, ismerjük és segítjük egymást. Persze nem ugyanaz, mint amikor a barátaiddal együtt indulsz csapatban!”

Kovács Zsófiáról és tehetségéről:

„Kovács Zsófia saját magamra emlékeztet, illetve arra, ahogy az első olimpiámon, Londonban teljesítettem. Kétszer estem, egyszer talajon, egyszer a második ugrásomból, és most ő is két szeren rontott. De azt hiszem, boldog lehet, elsőéves felnőttként olimpián szerepelhetett, igen jó tornász, nagy ígéret – csak fejlődjön tovább így! Összetettben is erős, kiemelkedően jó szerei is vannak, nagyon, nagyon jó versenyző lesz belőle.”

A saját szerepléséről:

„Elégedett vagyok összességében, kár, hogy lepottyantam a gerendáról. Talajon és ugrásban is vannak esélyeim, meg persze összetettben. A Svájci Olimpiai Bizottság nem mondott konkrét célkitűzést, mert nem akart ezzel nyomasztani, de magammal szemben magasak az elvárásaim. Három döntő a személyes célom, a fináléban pedig bármi lehet már.”

Steingruber lábtetoválása (Fotó: Reuters)
Steingruber lábtetoválása (Fotó: Reuters)

ÉS MÉG NÉHÁNY DOLOG STEINGRUBERRŐL

A magyar kapcsolat. A világklasszis tornásznő magyar szakemberrel, Jordanov Zoltánnal dolgozik együtt, aki a svájci válogatott szövetségi kapitánya. „Nagyon fontos szerepet játszik az életemben, oly sokat tanultam tőle! Nagyon örülök, hogy rendkívül türelmes velem, mivel én nem vagyok az, és meg tud nyugtatni, amikor túlpörgök” – mondta a Berner Zeitungnak egy interjúban a munkakapcsolatukról.

Éremhalmozó. Ötszörös Európa-bajnok (ráadásul van még egy ezüstje és három bronza is), kétszeres Európai Játékok-győztes, talajon és ugrásban a legjobbak közé tartozik. Világbajnoki és olimpiai érme viszont egyelőre nincs – Rióban az utóbbi hiányt megszüntetné.

A londoni tetoválás (Fotó: Giulia Steingruber/Instagram)
A londoni tetoválás (Fotó: Giulia Steingruber/Instagram)

Tetoválószalon-vendég. Steingruber legfeltűnőbb tetoválása – már ha nincs szorosan körbetapasztva a bokája – a lábán lévő japán felirat, amelyet szépsége miatt választott („Egyszerűen megtetszett, nagyon esztétikusnak találtam”). Van még londoni olimpiai ötkarikája is („Ez nem szorul magyarázatra”), a harmadik („Család, szeretet, energia”) pedig születésnapi ajándéka volt, és az általa legfontosabbnak tartott dolgok vannak rajta. A következő a riói ötkarika lesz.

Így tud teregetni. Ez nem szorul magyarázatra, Giulia Steingruber a baki Európai Játékok után bemutatta a valaha volt legjobb teregetést.

Mosás után (Fotó: Facebook/Giulia Steingruber)
Mosás után (Fotó: Facebook/Giulia Steingruber)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik