Rio 2016: újabb magyar sportolók érkeztek meg sikeresen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.05. 08:37
Tizenöt sportolóval a fedélzeten újabb magyar delegáció landolt sikeresen Rióban helyi idő szerint este nyolc órakor – számolt be róla a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

A július 30-i charter után augusztus negyedikén újabb közvetlen járat indult Budapestről Rio de Janeiróba. Ezúttal hét atléta, négy vívó, három dzsúdós és egy tollaslabdázó volt a riói járat utaslistáján.

„Egyáltalán nem izgulok, miért is tenném, hiszen még a verseny sem kezdődött el. Majd aznap talán egy kicsit fogok…” – mondta mosolygósan a riói reptéren Bor Barna dzsúdós a mob.hu érdeklődésére. Hasonlóan vélekedett Csoknyai László, aki jókedvűen, a többieket heccelve sietett átvenni csomagjait.

„Egészen tegnap estig nem izgultam jobban az átlagosnál – mondta kérdésünkre Sárosi Laura tollaslabdázó. – Akkor viszont a pesti csarnokban voltam edzésen, aminek a végén megkértek, hogy tartsak előadást a fiataloknak. Meséltem az olimpiáról, az eddigi tapasztalataimról, ők lelkesen figyeltek és sok sikert kívántak – ekkor realizálódott igazán, hogy pár nap múlva Rióban kell helytállnom.”

Az első olimpiájára megérkező Józsa Gábor maratoni futó még a felkészülésre koncentrál, hiszen az olimpia záró napján (augusztus 21.) áll majd rajthoz. „Nem stresszelek, még két hét van a versenyig. Addig kemény edzések várnak rám, több hosszú távot fogok futni, szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból” – mondta az atléta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik