Rio 2016: Benedekék legyőznék a „dubajozó” szerbeket

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 11:57
null
Pólósaink a szerbek elleni nyitányra hangolnak (Fotó: Szabó Miklós)
A riói olimpián döntőnek is beillő rangadóval indul a vízilabdázók tornája: férfiválogatottunk 14 órától (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!) a nagy favorit szerbekkel találkozik. Szövetségi kapitányunk, Benedek Tibor nem mismásol: cél a győzelem!

„Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, azt viszont igen, hogy egyre jobban pólózzunk, egyre erősebbek és egységesebbek legyünk, mire eljutunk az utolsó három, legfontosabb meccsig – nyilatkozta Benedek Tibor, aki a szombati mérkőzés feladatát tekintve nem kertelt. – Célunk természetesen a győzelem, amire minden lehetőségünk megvan.”

Első és legnagyobb ellenfelünk, a szerb válogatott Dubai érintésével érkezett meg Rióba.

„Itt vagyunk már néhány napja, kezdtünk alkalmazkodni a körülményekhez, odafigyelünk az edzésekre, a legfontosabb pedig, hogy egészségesek maradjunk – idézte Zsivko Gocics csapatkapitányt a szerb szövetség honlapja. A Szolnok légiósa kitért a magyarok elleni nyitányra is. – Vízilabda-klasszikus. Szeretnénk jó meccset játszani, ami oldaná a hangulatot is. Nagyon hosszú az olimpia, a győzelem lökést ad, de egy vereség sem jelent tragédiát. Tudjuk, hogy mit akarunk, és hisszük, hogy képesek vagyunk ezt elérni.”

RIO 2016, OLIMPIA
FÉRFI VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

14.00: Szerbia–Magyarország (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
15.20: Brazília–Ausztrália
16.40: Görögország–Japán
B-CSOPORT
18.00: Egyesült Államok–Horvátország
00.30: Franciaország–Montenegró
01.50: Spanyolország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik