Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

TÓTH ANITA 2019.11.10 16:55 Frissítve: 2019.11.11 11:44

Rali: Turán nyerte a Rally Hungary-t, Ingram az Európa-bajnok

Szélsőséges időjárási körülmények között, fordulatos napot teljesített a mezőny a magyar ERC-futamon – a két fő hír: Turán Frigyes nyerte meg a versenyt, amelyen Chris Ingram Európa-bajnok lett.

 
Turán Frigyesék megnyerték a magyar ERC-futamot (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!:

A valaha volt legvizesebb, a legkeményebb, a legnagyobb kihívást rejtő. Ilyen, és ehhez hasonló jelzőkkel illették a Rally Hungary vasárnapi szakaszait a versenyzők. A végén persze fülig ért a szájuk, hiszen azért választották annak idején a ralit, mert szeretik a kihívásokat.

Ingram öröme (Fotó: fiaerc.com)

Az utolsó szakasz történéseire azonban senki sem számított: az eső miatt addig is meglehetősen izgalmasan alakuló nap végén előbb az Európa-bajnoki éllovas Chris Ingram kapott defektet (kerékcsere közben nyilván azt gondolta, hogy elszállt minden esélye), majd pedig legfőbb riválisa, Alekszej Lukjanjuk. Ez azt jelentette, hogy bár a brit lecsúszott a dobogóról (negyedik lett), mégis ő az Európa-bajnok.

S ami nekünk, magyaroknak talán még ennél is fontosabb: a két fő esélyes balszerencséje egyben azt is jelentette, hogy Turán Frigyes nyerte meg a hazánkba 16 év után visszatérő Európa-bajnokság nyíregyházi futamát!

Turán Frigyes: „Már úton voltam a szervizparkba, amikor hívott a csapat, hogy nem harmadikok vagyunk, hanem elsők. El sem hittem! El kellett telnie egy kis időnek, hogy felfogjam, és megmondom őszintén, nagyon megérintett. Ez egyszerűen fantasztikus! Pedig megmondom őszintén, hogy először azt hittem, ez az utolsó gyorsasági nem hiányzik már egyáltalán, mert nagyon extrémek voltak a körülmények a leszálló köd miatt, de most már azt gondolom, nagyon is kellett! A verseny összességében fantasztikus volt, szeretem ezeket a pályákat, csak az eső rontotta kissé az összhangot – de a történtek után már minden szép! S hogy minek köszönhető a sikerünk: a Hankook abroncsoknak, hiszen azon kevesek közé tartoztunk, akik egyetlen defektet sem kaptak, pedig nehezek voltak a körülmények. Ilyen eredményben titokban sem reménykedtem – ez egyszerűen elképesztő!”

Chris Ingram: „Pokoli nehéz volt, de végül minden jól alakult. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott – végig éreztem, hogy nagyon sokan álltak mögöttünk, és hálás vagyok érte. Nagyon kemény évünk volt, de nem egyedül csináltam végig – a körülöttünk lévő emberek nélkül nem válhatott volna valóra az álmunk. Ross (Whittock) hihetetlen volt, ő a legmegbízhatóbb ember, akit ismerek, a fellegekben járok! A csapat is fantasztikus volt, csakúgy, mint az autó. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ez megtörténhetett!”

RALLY HUNGARY, AZ EB 8. FUTAMA, NYÍREGYHÁZA
Abszolút végeredmény:
1. Turán Frigyes, Bagaméri László (magyar, Skoda Fabia R5) 2:11:28.0, 2. Lukjanjuk, Arnautov (orosz, Citroën C3 R5) 33.7 mp h., 3. Callum, Brian (ír, Hyundai i20 R5) 1:25.9 p h.

 

2020.07.25 19:35:06

Egyéb autó-motor MTI

„Következik a mentés, az pedig később derül ki, hogy vasárnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.”

2020.07.16 17:33:47

Egyéb autó-motor BACSKAI JÁNOS

Mégis lesz Európa-bajnokság hazánkban, mégpedig Nagyhalászban, előtte megrendezik a hét nemzet kupáját.

2020.07.11 07:00:07

Egyéb autó-motor K. T. I.

Toplista: 30–21. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.