Kimi Räikkönent szerződtette a Citroën

Vágólapra másolva!
2009.12.04. 07:53
Címkék
Hivatalosan is bejelentette Kimi Räikkönen szerződtetését a Citroën ralicsapata. A 2007-es Formula–1-es finn világbajnok a francia gyár Junior Team-jében fog versenyezni.
Räikkönen már kipróbálta magát ralifutamon (Fotó: Action Images)
Räikkönen már kipróbálta magát ralifutamon (Fotó: Action Images)

Nem született meglepetés. Ahogy azt sejteni lehetett, Kimi Räikkönent szerződtette a Red Bull által is támogatott Citroën ralicsapata.

A szerződtetés ténye két dolgot vetít előre. Az első: immár biztos, hogy a 2007-es esztendő Formula–1-es világbajnoka a következő szezonban nem szerepel a száguldó cirkuszban, a második: egy év múlva nagyon könnyen előfordulhat, hogy a finn az energiagyártó cég F1-es csapatát fogja majd erősíteni egyéves ralis kitérője után. Ez utóbbi „összesküvés-elméletet" persze egyelőre tagadják az érintettek...

„Mindig is szerettem volna a WRC-sorozatban versenyezni. Köszönöm a Red Bullnak, hogy megadta a lehetőséget, hogy a legjobb autót, a Citroën C4-est vezethetem. Új, de nagyon izgalmas kihívás ez a számomra" – mondta Räikkönen.

„Jelenleg egyéves szerződést kötöttünk, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő. Már nagyon várom, hogy teszteljem az autót, s hogy rajthoz álljak az első versenyen" – tette hozzá a finn, akinek csapattársa a 2008-ban a Junior rali-világbajnokságot nyerő Sebastien Ogier lesz.

Mint ismert, Räikkönen esetleges ralis szereplése azután került képbe, hogy a finn versenyző nem tudott csapatot találni magának a következő szezonra a Formula-1-ben. A legkomolyabb lehetőség a McLarennél adódott, de megegyezésre nem került sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik