Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2012.05.10 18:59 Frissítve: 2014.09.17 02:36

Extra mezőny, extra tét

Népes mezőnnyel folytatódik a hét végén, Kapuvár könyékén a tereprali ob-sorozat – mindenki ott lesz, aki magyar részről számít és mindenki, aki a környező országokból: többek között a síugró-világbajnok Adam Malysz, a hazai éllovas és címvédő Fazekas Károly no és a Dakar-menő Szalay Balázs, aki jelenleg második a bajnokságban.

 

Népes mezőnnyel folytatódik a hét végén, Kapuvár könyékén a tereprali ob-sorozat

Az esélyesek közül mindenki úgy érzi, fekszenek neki a Kapuvár környéki pályák. Ebből két dologra lehet következtetni: az egyik, hogy a terepralisok szeretnek ezen a környéken száguldani, a másik, hogy rendkívül szoros küzdelemre van kilátás a hét végén. Nem csoda, a tét is nagy, a bajnoki pontok mellett extra motivációt jelent, hogy a verseny győztese nevezési díj nélkül állhat rajthoz a júliusi, oroszországi Selyemút-ralin. A szervezők egyetlen feltétele, hogy az kaphatja meg a lehetőséget, aki korábban még nem indult a sivatagi viadalon.

Ilyen például Fazekas Károly, aki nemcsak a sorozat címvédője, hanem az idénynyitó viadalt is megnyerte. „Emlékezetfrissítésként megnéztem a tavalyi belső kamerás videókat, mert szerintem a rendezők ezen a környéken túl sokat nem tudtak újítani a pályán, úgyhogy én így készültem. Örülök a nagy mezőnynek, bár akitől igazándiból tartanunk kell, vagyis Szalay Balázs, már a legutóbbi futamon is indult" – mondta Fazekas, aki természetesen folytatni szeretné a győzelmi sorozatot.

A nagy rivális Szalay viszont szeretné megakadályozni ebben, s minden oka meg is van a bizakodásra, hiszen tavaly megnyerte a Kapuvár környéki versenyt.

„Tavaly inspiráló volt a sok néző a pálya szélén, remélem, az idén is sokan jönnek, mert engem inspirálnak a szurkolók, jobban tudok úgy versenyezni, ha látom őket a pálya szélén. Kapuvárt nagyon szeretem, szívesen térek vissza az egész csapatommal: négy autóval és egy kamionnal rajtolunk és persze szeretnénk nyerni" – mondta a Dakar-ralit idén huszadikként záró Opel-pilóta.

A mezőny egyik különleges figurája Adam Malysz lesz, a korábbi négyszeres világbajnok lengyel síugró, aki az utóbbi időben a terepraliban bontogatja szárnyait (ő is indult a Dakaron), s aki a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős csapattársa lesz ezúttal. „Síelek, de egy sáncról a világ minden kincséért sem ugranék le, szerintem nem teljesen komplett, aki három másodpercért, rettenetes hidegben kockára teszi az életét – mondta Lónyai, meg sem hallva a felvetést, hogy sokan a terepralisokat sem tartják normálisnak. – Ami minket illet, felemás emlékeink vannak innen: két éve fának ütköztünk, tavaly hetven kilométert mentünk kormányszervó nélkül."

Az előzmények ismeretében tehát egyvalamit kijelenthetünk: izgalmakban nem lesz hiány Kapuváron.

AZ OB ÁLLÁSA 1 VERSENY UTÁN

 

Abszolút sorrend: 1. Fazekas Sándor, Horn Albert (Fazekas Motorsport, BMW X5) 20 pont, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 15, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing Team, Nissan KingCab) 12

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2012.05.13 23:51:43

Rali T. A.

Herczig a 2., Botka D. a 3. helyen zárt. Folytatás június első hétvégéjén, Pécs környékén.

2012.05.13 23:41:13

Rali T. A.

Cseh páros a dobogó második fokán, Fazekasék a 7. helyen. Az összetettben Korda átvette a vezetést Szalay előtt.

2012.05.12 23:13:37

Rali T. A.

Az élen álló Zapletal a Hummerrel szinte szárnyalt. A verseny vasárnap három szelektív szakasszal ér véget.

2012.05.12 23:02:53

Rali T. A.

A versenyzők alig várták, hogy végre elrajtoljon a szezon. Hercig a második, Botka D. a harmadik helyen áll.

2012.05.10 18:14:28

Rali

4. XLavina Rábaköz-kupán izgalmasnak ígérkezik a Kapuvár környéki ob-futam.