Svéd Rali: Hirvonen vezet, 15.8 másodpercen belül az első öt

Vágólapra másolva!
2011.02.12. 19:06
null
Hirvonen vezet, de nem kíván magának még egy ilyen napot (Fotók: Action Images)
Óriási tűzijátékra lehet számítani a havas Svéd Rali utolsó napján, tudniillik az első és az ötödik helyezett között csupán 15 másodperc a különbség – egészen pontosan 15.8 szekundum választja el egymástól az éllovas Mikko Hirvonent és az ötödik Sébastien Ogier-t.

Mikko Hirvonen délelőtt minimális különbséggel meg tudta előzni az első nap után vezető Mads Ostberget, de aztán ennek nem örült, délutánra ugyanis a szakaszokat kijárták, a svéd bajnokságban induló kisebb autók pedig a hóban eltérő nyomvonalat vágtak.

A hóval küszködő, „takarító" Hirvonen és Ostberg a délután folyamán elvesztette a többiekkel szemben kiharcolt előnyét, Jari-Matti Latvala, Petter Solberg és Ogier pedig elkezdtek felzárkózni – ráadásul a déli szünet utáni szakaszokon a Citroënek sokkal jobban teljesítettek. A délelőtt egy defekt miatt időt vesztő, címvédő Sébastien Loeb a hatodik (hátránya 1 perc 42), Kimi Räikkönen pedig több mint öt perccel áll az éllovas Hirvonen mögött.

„Ha holnap is ilyen lesz, akkor elsőként végigmenve a szakaszokon nem lesz esélyem. Rettenetesen nehéz nap volt, mert a svéd bajnokságban indulók teljesen vad nyomvonalakon haladtak. Igaz, holnap ők nem zavarhatnak be" – nyilatkozta Hirvonen, aki egy megpördüléssel vesztett időt a 13. szakaszon.

A nap az esti szuperspeciállal zárult, amely nem változtatott érdemben a sorrenden – vasárnap hatalmas küzdelemre van kilátás.

SVÉD RALI
ÁLLÁS A 2. NAP UTÁN
1. Mikko Hirvonen Ford 2:34:56.1 óra
2. Mads Östberg Ford 7.4 másodperc hátrány
3. Petter Solberg Citroën 8.9 mp h.
4. Jari-Matti Latvala Ford 10.9 mp h.
5. Sébastien Ogier Citroën 15.8 mp h.
6. Sébastien Loeb Citroen 1:42.1 p h.
7. Kimi Räikkönen Citroën 5:05.5 p h.
8. P.-G. Andersson Ford 5:30.7 p h.
9. Patrik Sandell Skoda 7:44.8 p h.
10. Matthew Wilson Ford 7:46.2 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik