Első vb-futamán, a világ leggyorsabb versenyén indulhat Räikkönen

Vágólapra másolva!
2009.06.29. 21:55
Rajthoz áll a Finn ralin Kimi Räikkönen, a Ferrari Formula–1-es csapatának pilótája. A 2007-es világbajnok első világbajnoki futamán indulhat. Räikkönen viszonylag rendszeresen vesz részt raliversenyeken, de a legnagyobb versenysorozatban eddig még nem állt rajthoz. A finn pilóta az előző héten két napig tesztelt egy Abarth Grande Puntóval, készülve a viadalra.

RÄIKKÖNEN RALIZIK

RÄIKKÖNEN RALIZIK


Világbajnoki bemutatkozására készül Kimi Räikkönen raliban: a Ferrari Formula–1-es versenyzője hivatalosan is leadta nevezését a július és augusztus fordulóján megrendezendő Finn ralira.

Räikkönen navigátora ismét a rutinos Kaj Lindström lesz, aki már tíz alkalommal indult a viadalon, és kétszer hatodik lett Tommi Mäkinennel.

„Nem lesz könnyű menet, az biztos. Eddig sokkal rövidebb ralikon indultunk Kimivel, egy háromnapos világbajnoki viadal hosszú, kimerítő és kőkemény lesz. Össze sem hasonlíthatjuk a finn bajnoki futamokkal” – nyilatkozta Lindström.

„A felkészüléssel ugyanilyen nehéz dolgunk van. Kimi jó jegyzeteket készít, de még tanulnia kell a szakaszok feltérképezését. Eddig csak havas és aszfaltos viadalokon indultunk, murván csak teszteltünk. Kiminek a legkeményebb dolga azzal lesz, hogy megszokja a rendkívüli sebességet: ez a világ leggyorsabb ralija, még sosem indultunk ilyen körülmények között. De ne feledjük el, remek pilóta és nagyon tehetséges is, tehát biztos vagyok benne, hogy jól szerepelünk” – tette hozzá.

Räikkönen élete első raliversenyén, az Arctic Rallyn a 13. helyen végzett, a Vaakuna-ralin pedig sokáig a 7. helyen állt, de egy hiba után a 17. pozícióban zárt. Az aszfaltos olasz futamon, a Rally della Marcán a harmadik szakasz után a verseny feladására kényszerült.

A Finn ralira rekordszámú előnevezés érkezett: már 90 páros jelezte, hogy indul a viadalon, amelyen a teljes világbajnoki elit részt vesz.

EGY KIS BEMUTATÓ A "MURVÁS NAGYDÍJRÓL": GRÖNHOLM A FINN-RALIN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik