Kimi Räikkönen 13. lett élete első raliján, megverve Mika Häkkinent

Vágólapra másolva!
2009.01.26. 16:18
Négy jelenlegi vagy volt Formula–1-es pilóta is rajthoz állt a hétvégén a lappföldi Arctic Rallyn, így aztán a finn rajongók érdekes különversenynek lehettek tanúi a viadalon. A „száguldó cirkuszban” megfordulók közül J. J. Lehto volt a leggyorsabb (összetett 9.), az élete első raliján induló Kimi Räikkönen (13.) előtt. Räikkönen így is hét percet vert az 1998-as és 1999-es Formula–1-es világbajnok Mika Häkkinenre (19.), Mika Salo pedig a vert mezőnyben végzett.

Nézze meg Kimi Räikkönent (19), J. J. Lehtót (21), Mika Häkkinent (36) és Mika Salót (37)!

Nézze meg Kimi Räikkönent (19), J. J. Lehtót (21), Mika Häkkinent (36) és Mika Salót (37)!



Négy jelenlegi vagy volt Formula–1-es pilóta is „tiszteletét tette” a Télapó otthonaként is ismert Rovaniemiben, a lappföldi ralin: Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, J. J. Lehto és Mika Salo is elindult. Magyar induló is volt a versenyen: a Tagai-testvérek Subaru Imprezájukkal álltak rajthoz (de nem értek célba).

Nem ők voltak az első Formula–1-es versenyzők, akik indultak a nagy hagyományú viadalon, melyet öt ralivilágbajnok (Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen, Hannu Mikkola, Timo Salonen, Ari Vatanen) is megnyert korábban: Keke Rosberg és Derek Warwick is teljesítette már a viadalt.

A 2009-es verseny Juha Salo győzelmével végződött, de a legnagyobb érdeklődést nem meglepő módon a Formula–1-es pilóták „különversenye” jelentette. A hóban Lehto (Mitsubishi Lancer) söpört végül a legjobban, aki az összetettben a 9. helyet szerezte meg, egy percet verve a bemutatkozásán remekül versenyző, Fiat Grande Puntóval induló Räikkönenre.

Räikkönen a lappföldi ralin



A 2007-es Formula–1-es világbajnok majd hét percet vert az 1998-as és 1999-es győztes Mika Häkkinenre (Mitsubishi Lancer), akit hat hellyel előzött meg. Mika Salo nem ért célba a viadalon.

„Kimi szupertehetség, ez látszik akkor is, ha raliautót vezet. Kedden érkezett, két napja volt megismerkedni a pályával, maximum 60 kilométert gyakorolhatott. Remek teljesítményt nyújtott, különösen, hogy a pályaversenyzés és a rali két nagyon különböző világ” – emelt kalapot Räikkönen teljesítménye előtt a finnek legendás ralisa, Tommi Mäkinen, aki a verseny előtt még arra tippelt, hogy a Ferrari pilótája nyeri a Formula–1-esek különversenyét.

Räikkönen a mantyvaarai szuperspeciálon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik