Giniel de Villiers el sem hiszi, hogy megnyerte a 2009-es Dakart

Vágólapra másolva!
2009.01.17. 19:55
Címkék
A Volkswagen versenyzője, a dél-afrikai Giniel de Villiers történelmi győzelmet aratott a 2009-es Dakar-ralin, hiszen dízelhajtású autó még nem nyert az eseményen. Az idén először Dél-Amerikában megrendezett viadalon De Villiers mögött csapattársa, az amerikai Mark Miller végzett az összetettben. Az újdonsült győztes el sem hiszi, hogy mindez valóság, Miller pedig elmondta, örül csapatuk kettős győzelmének.
De Villiers el sem hiszi, hogy nyert
Fotó: Reuters
De Villiers el sem hiszi, hogy nyert
De Villiers el sem hiszi, hogy nyert
Fotó: Reuters
De Villiers el sem hiszi, hogy nyert

Miután a spanyol Carlos Sainz kénytelen volt feladni a versenyt (a csütörtöki szakaszon egy négy-öt méter mély árokba esett le az útról és felborult, navigátora pedig sérülést szenvedett) Giniel de Villiers és Mark Miller került az élre, és kiharcolni a Volkswagen győzelmét.

De Villiers szombaton megnyerte az utolsó, 14. szakaszt is, és ezzel eldőlt: az összetett élén végez.

„Hihetetlen. Soha ezelőtt nem éreztem még ehhez hasonlót. Az utolsó néhány kilométeren nagyon ideges voltam, el sem tudom mondani, elképesztő ez az egész” – mondta De Villiers.

„A csapat kettős győzelmének is nagyon örülök, és hálás vagyok mindenkinek, aki öt éve mellettünk áll, és hozzájárult ehhez a sikerhez” – tette hozzá a győztes.

Az utolsó szakaszon rengeteg időt vesztő csapattárs, Mark Miller is örül csapata sikerének.

„Győzött a csapat, ez volt a célunk. Ginielnek is és nekem is megvolt a lehetőségünk a győzelemre, ez már csak így megy. Fiatal vagyok még, és sok lehetőség áll még előttem, legalább is remélem” – mondta az összetett második helyezettje.

Nem minden csapatnak sikerült ilyen jól a verseny. A Mitsubishi számára például katasztrofálisan alakult az idei Dakar: mindössze egy szakaszgyőzelmet arattak a csapat pilótái, az összetettben viszont egyszer sem vezettek.

A Mitsubishi gyengélkedésével a BMW lépett elő a Volkswagen első számú riválisává. Nassar Al-Attiyah nagy csatát vívott a vezető helyért Sainzcal, amíg ki nem zárták.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik