A Turi Tamás, Tóth Imre páros nem adta el az előnyét

Vágólapra másolva!
2007.05.27. 15:05
Megtartotta az előző nap Benik Balázs kiesésével szerzett előnyét Turi Tamás. A Skoda Fabia WRC-vel versenyző Turi ezzel 22 ponttal vezet Benik előtt, és ez már olyan fór, amit akár be is oszthat az idény végéig.
Turi Tamás
Turi Tamás
Turi Tamás
Turi Tamás

A Turi Tamás, Tóth Imre kettős második sikerét aratta a Duna-ralin, az OB harmadik futamán. A Skoda Fabia WRC-vel versenyző páros az előző napon nagyon jól járt Benik Balázs kiesésével.

A vasárnapi futamon számukra már az volt a fontos, hogy biztosan célba érjenek, és ezt teljesítették is. Nemcsak pontszámban jelent nagyon sokat számukra ez a siker (22 pont az előny Benikkel szemben), hanem lélektanilag is, hiszen ez már olyan fór, amit akár be is lehet osztani az idény végéig.

A dobogó második fokára Turán Frigyes állhatott, aki a zárónapon a négy gyorsasági szakaszból hármon a legjobb időeredményt teljesítette. Ezt annak is köszönhette, hogy Turiék láthatóan kímélték autójukat.

A harmadik helyért folyó csatát Herczig Norbert önhibáján kívül veszítette el: a verseny végére már annyira tönkrement a sebességváltója, hogy a második helyről előbb a harmadik, majd később az ötödik pozícióba csúszott vissza.

A dobogóra a két WRC-n kívül az A8-as kategória éllovasa, Botka Dávid került még fel, a negyedik pedig Vizin László lett.

A rali-OB június 21-én Szombathelyen folytatódik.

RALI-OB

Duna-rali
1. Turi Tamás (Skoda Fabia WRC) 1:21:49.6 ó
2. Turán Frigyes (Skoda Octavia WRC) 1:23:20.6
3. Botka Dávid (Mitsubishi Evo VI) 1:25:27.1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik