Kaló Dénes a Full Tilt Pokerhez igazolt

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 19:34
A világ egyik legjobb online pókerterme leigazolta a magát eddig csak hobbijátékosnak tartó Kaló Dénest, aki így hivatalosan is az újonc „Red Pro" csapatának tagja lett, amelyben Kwaysser Valdemár Ákossal, azaz „Luigival" együtt képviselik profi magyar pókeresként a Full Tilt Poker.net-et.

Kaló Dénes neve pókeres berkekben nem cseng ismeretlenül, hiszen Magyarország legeredményesebb élőverseny-játékosa neves nemzetközi versenyeken elért előkelő helyezésekkel és mintegy 2.5 millió dolláros össznyereménnyel büszkélkedhet a közel ötéves pókerjátékosi pályafutása alatt.

A magát eddig hobbipókeresnek tartó Kaló Dénes
profi csapatban bizonyíthat
A magát eddig hobbipókeresnek tartó Kaló Dénes profi csapatban bizonyíthat

Első nagyobb sikerét 2006-ban aratta a European Poker Mastersen, akkor másodikként végzett 64.169 dolláros nyereménnyel. 2007-ben az EPT Baden Classicon szintén ezüstérmes, továbbá 529.856 dollár boldog tulajdonosa lett. Eddigi legnagyobb sikerét a 2008-as EPT Monte Carlo Grand Finalon aratta, ahol másodikként végzett, és ezzel a teljesítménnyel 1.865.595 dollárhoz jutott.

2009-ben az Unibet Budapest Open alkalmával ismét másodikként futott be, és cserébe 32.660 dollárral lett gazdagabb. Dénes szenzációs eredményei és mindvégig szerény, szinte visszahúzódó személyisége nem csupán a média érdeklődését keltette fel, hanem a Full Tilt Poker képviselőiét is, valamint nagyban hozzájárult a póker hazai népszerűségéhez, ismertségéhez, és nem utolsósorban a magyar pókerjátékosok nemzetközi jó megítéléséhez is.

Hosszas egyeztetéseket követően tehát a szándéknyilatkozat-tételre a Face the Pro közép- és kelet-európai amatőr pókertorna első tévés felvételén került sor. A „Red Pro" szerződésének szignózása azonban jogi okok miatt elhúzódott.

„Őszintén örülök a lehetőségnek, nagy megtiszteltetés számomra. A Full Tilt Poker égisze alatt kiváló képességekkel, készségekkel rendelkező, profi csapat tagja lettem, ami azért is jelentős a számomra, mert mindig is a világ egyik legjobb pókeres csapatának tartottam a Tiltet, Patrik Antonius pedig a kedvenc pókerjátékosom. Mint „Red Pro" természetesen feladatom, hogy minden alkalommal a Full Tilt Poker színeiben és logójával ellátott öltözékben játsszam, és részt vegyek az általuk szervezett versenyeken is. Továbbá egy bizonyos időt az online játéknak kell szentelnem, számomra talán ez a legnagyobb kihívás, hiszen alapvetően élőverseny- és cash game-játékosnak tartom magam. Bár tény és való, hogy online is játszottam néhány alkalommal, ez utóbbin azonban van bőven mit fejlesztenem" – nyilatkozta Kaló Dénes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik