Joseph Cadáé a trón és a másfél milliárdos fődíj

Vágólapra másolva!
2009.11.10. 11:29
Címkék
A 10 ezer dolláros nevezési díjú Las Vegas-i hold'em világbajnokság heads-upjában Joseph Cada három és fél órányi küzdelem után győzte le Darvin Moont. A győztes 8.5 millió dollárt, megközelítőleg másfél milliárd forintot nyert, míg a második helyezett 5.1 millió dollárral vigasztalódhatott.

 

Cada lett a WSOP-főverseny történetének legfiatalabb bajnoka (Fotó: Reuters)
Cada lett a WSOP-főverseny történetének legfiatalabb bajnoka (Fotó: Reuters)

A World Series of Poker főversenye Joe Cada és Darvin Moon heads-upjával zárult, a 10 ezer dolláros no limit hold'em viadal hosszú várakozást követően ért el a végkifejletéhez. A Las Vegas-i versenysorozat legfontosabb versenyszáma a nyáron kezdődött, de a televíziós közvetítések miatt a döntőasztal küzdelmeit áttették novemberre. Így történhetett, hogy a viadal java már lezajlott a nyáron, a győztes kilétére mégis majdnem további négy hónapot várni kellett.



Az NSO Pókerrovatának szakmai partnere a poker24.hu.

A döntő küzdelmet kilencen kezdték meg szombaton, és a döntőasztal egy maratoni, 17 és fél órás csatával jutott el a párbajig. A Novemberi Kilencek között volt Phil Ivey is, akit korábbi eredményei alapján a legnagyobb esélyesnek tartottak – az amerikai végül a hetedik helyet szerezte meg.

A heads-upot hatalmas hullámvasutazás után Joe Cada és Darvin Moon érte el, így a finálé amatőr játékosa csapott össze a legfiatalabbal a pókervilág legnagyobb fődíjáért. A végső csata egy nagy kasszával kezdődött, az 58 850 000 értékű zsetonnal párbajozó Moon az első partiban dáma párt kapott, míg a 135 950 000 értékű zsetonhalom felett ülő Joe Cada kilences párt. Moon keze kitartott, így egy jelentős kasszával csökkenthette a hátrányát.

Alig néhány perc elteltével Moon gyakorlatilag ledolgozta a differenciát, és a két küzdő fél nagyjából hasonló zsetonmennyiséggel taktikázhatott. Sőt egy óra elteltével Moon már át is vette a vezetést: Cada emelt flop előtt, Moon tartott, majd a közös lapokkal top párt alakított ki, és – ellenfelére jelentős csapást mérve – átvette a chipleader pozícióját.

Azonban Cada csak néhány partira engedte ki a kezéből az irányítást, s előbb egy hatalmas hívással a river után megfutamította Moont, majd elkapta annak blöffjét. Utóbbi leosztásban Moon a flop előtt emelt két és fél nagyvakig, Cada tartott. A TA3 első három közös lap után mindketten checkoltak, majd a turnre érkező hatos után is. A river egy négyest hozott az asztalra, amely után Cada tüzelt, de Moon visszaemelt. Cada tartott, majd örömmel konstatálta, hogy riválisa színhúzóval akart dobatni, így a fiatal pókeres tízes párja elég volt a győzelemhez.

A mindössze 21 éves játékos egy órán keresztül tartotta az előnyét, amely azonban az első szünet előtti néhány partiban szinte teljesen elfogyott. Cada 99 300 000, míg Moon 95 500 000 értékű zsetonnal várta a folytatást.

Moon néhány parti alatt beindult, Cada zsetonmennyisége pillanatok alatt megfeleződött. Hátránya azonban csak néhány leosztásig tartott, T59T közös lapoknál J9-cel fogadta ellenfele agresszív all injét, Moon 78-at fordított a river előtt, de nem egészült ki a sorhúzója, így Cada újra az élre állt.

Ezek után a 21 éves online pókeres növelni tudta a vezetését, másfélszer több zseton sorsa felett dönthetett, mint Moon. A heads-up döntő partijára már nem kellett sokat várni. A döntőasztal 364. leosztásában Cada emelt a flop előtt 3 millióig, majd Moon visszaemelt 8 millióig. Ezek után Cada all int jelentett, amely után Moon tartott. Az ifjú játékos kilences párt borított, míg Moonnál káró QJ volt. A flop 827 lett, amely Cadát segítette. A turnre egy király került az asztalra, így Moonon egy bubi vagy egy dáma segíthetett volna. Azonban az amatőr pókeresnek ezúttal nem volt szerencséje, a river egy újabb hetes lett, amivel Cada megnyerte a partit, a világbajnokságot, és az azzal járó 8.5 millió dollárt is. A második helyen végző Darvin Moon 5.1 millió dollárral vigasztalódhat.

A mindössze 21 éves Cada sikerével immár zsinórban a második évben dőlt meg a legfiatalabb világbajnok rekordja: míg 2008-ban Peter Eastgate váltotta Phil Hellmuth-t, idén a mindössze 21 éves Joseph Cada vette át a dántól az elismerő címet.

A Poker24.hu legújabb promóciója: Elképesztő pontverseny a fűszeres pókerteremben
A Poker24.hu legfrissebb híre: „Durrrr" is a FullTiltnél kötött ki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik