A Philadelphia Flyers hokisa nyerte meg a vegasi jótékonysági versenyt

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 13:06
A WSOP versenyeinek is helyet adó Las Vegas-i Rio Casinóban a minap egy jótékonysági tornát is szerveztek, amelyen a Pokerstars profi csapatának tagjai és NHL-es jégkorongozók csaptak össze. A Philadelphia Flyers hokisa, Scott Hartnell a heads-upban a Vancouver Canucks kapitányát, Roberto Luongót győzte le nagy csatában.
Scott Hartnell a győztesnek járó trófeával
Fotó: pokerlistings.com
Scott Hartnell a győztesnek járó trófeával
Scott Hartnell a győztesnek járó trófeával
Fotó: pokerlistings.com
Scott Hartnell a győztesnek járó trófeával
A mindössze 24 fős mezőnyben részt vehetett néhány online tornáról kvalifikáló amatőr is, akik a legnagyobb pókeres és hokis sztárokkal mérhették össze tudásukat. A jótékonysági torna bevételét egy jégkorong-alapítvány, illetve a Las Vegas-i Ronald McDonald-ház kapta.

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
A versenyen a Vancouver Canucks kapitánya, Roberto Luongo, Jeremy Roenick (San Jose Sharks), Mats Sundin (Vancouver Canucks), Scott Hartnell (Philadelphia Flyers) és Sheldon Souray (Edmonton Oilers) képviselte az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságot (melynek nemrég fejeződött be), és a pókeresek közül is többen rábólintottak a jótékony kezdeményezésre – Vanessa Rousso, Denis Phillips és Chris Moneymaker emelte tudásával a torna rangját. A Pokerstars profijai és a hokisok három nyolcfős asztalon kezdték meg a küzdelmet.

A versenyen végül Scott Hartnell diadalmaskodott, és a Philadelphia Flyers játékosa büszkén emelte a magasba a győzelemért járó üvegzsetont. Hartnell a Vancouver Canucks kapitányával, Roberto Luongóval vívta a döntő heads-upot, ám a kanadai kapusfenomén sem tudta megállítani a Flyers szélsőjét.

„Úgy hiszem, szerencsém volt, hogy eljutottam a heads-upig, és szerencsém volt, hogy ott is nyerni tudtam. Mindvégig arra koncentráltam, hogy minden helyzetben a legjobb megoldást válasszam, úgy, ahogy azt a jégen is teszem” – mondta a boldog győztes.

„Imádok pókerezni, ez az egyik kedvenc hobbim. Ha tehetném, akkor minden évben itt lennék a WSOP-n – jelentette ki a második helyen záró Luongo. – Ez most még csak remek szórakozás, de ha befejezem a hokit, sokat látnak majd a pókerasztalnál.”

A profi pókereseknek ugyan nem termett babér ezen a tornán, a 2003-as főverseny győztese, Chris Moneymaker ennek ellenére nagyon élvezte a jótékonysági versenyt: „Az itt jelenlévő hokisok javát ismertem már, nagyszerű szórakozás volt velük együtt játszani. Ez a kezdeményezés mindenkinek jó. Jó a pókernek és jó az NHL-nek is. Szerencsés házasítás, amely a jövőre nézve mindkét fél számára hasznos lehet.”

A Poker24.hu legfrissebb híre: Sit’n’go őrület a FullTilten
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik