Töretlen az érdeklődés, a WSOP-n úgy tűnik, nem fog ki a válság

Vágólapra másolva!
2009.06.04. 12:17
Címkék
A World Series of Poker idei rajtja előtt többen azt jósolták, hogy az idei versenysorozat iránt csökkenni fog az érdeklődés, és a tornákon az eddigieknél kevesebben vesznek részt. Az első néhány versenyszám már lezajlott, s azok alapján kijelenthető, hogy tévedtek, akik visszaesésre számítottak.
Rögtön a WSOP első hétvégéjén rendezték a legnagyobb nevezési díjú no limit hold’em viadalt, amelyre negyvenezer dollár volt a beugró. A Las Vegas-i tornasorozat előtt az egyik profi pókeres, Barry Greenstein kissé optimistán azt jósolta, hogy legalább 220-an neveznek az idén debütáló versenyre.

Végül 201 játékos ült asztalhoz, ám ez a szám is bőven meghaladja a szervezők korábbi elképzelését. A népes mezőny egyben azt is jelentette, hogy a főversenyeket nem számítva ezen a mellékviadalon volt a legmagasabb díjalap. Eddig a WSOP főversenyein kívül még nem játszottak ilyen hatalmas összegért (a nyereményalap 7.7 millió dollár volt, a győztes, Vitalij Lunkin 1.9 millió dollárt kasszírozott).

A WSOP szervezői ennek ellenére gondoltak a válságra is, és naptárba tűztek néhány alacsonyabb nevezési díjú tornát, amelyek közül már véget is ért egy ezerdolláros no limit hold’em verseny, amely gyakorlatilag maximális létszámmal, vagyis valamivel több mint hatezer fővel zajlott.

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
Az idei 1500 dolláros omaha versenyen tíz százalékkal nőtt a mezőny a tavalyi versenyhez képest – ez az adat nagyjából az összes eddigi versenyszámra igaz. A versenysorozat kilencedik tornája, a 6-handed no limit hold’em torna és a Thang Luu által bravúrral idén is megnyert omaha 8 or better versenyen is nőtt a mezőny a tavalyi évhez képest.

Egyelőre mindössze a 7 card stud bajnokságán csökkent a létszám 2008-hoz viszonyítva, a póker ezen speciális formája idén kevesebb játékost vonzott, mint tavaly.

A Poker24.hu legfrissebb híre: 150 WSOP-hely a Full Tilt Pokertől
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik