Rövid gazdasági elemzés a kevesebb hal és horgász kapcsán

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 14:23
Címkék
Az élet minden területéről sorban jönnek a rossz hírek: elbocsátások itt, gyárbezárások ott, csökkenő kereslet amott… Vajon a póker, amely az egyik leginkább pénzügyekhez kapcsolódó sportág, mentesül az általános gazdasági válság hatásai alól?
Van még idő?
Van még idő?
Van még idő?
Van még idő?

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
Az elmúlt hónapok során rengeteg hírt hallhatott az átlagember a nehéz helyzetben lévő gazdaságról, az amerikai bankcsődökről és az elbocsátott emberek számának növekedéséről. A befektetők, bankok, vállalatok voltak az első vesztesei a recesszió beköszöntének, majd a munkavállalók is sorra kapták a rossz híreket a tengerentúlon.

A tipikus amerikai hobbijátékos a problémák közepette valószínűleg a korábbiakhoz képest nem annyira szívesen hódol kedvenc játékának, és kevésbé ad ki pénzt egy-egy versenyre, vagy ül be kedvenc pókertermébe szórakozni.

Tehát máris leszögezhetjük, hogy a pókert igenis érinti a gazdasági válság. Talán kevésbé, mint az élet sok egyéb területét, de érinti – a kérdés csak annyi, hogyan gyűrűzik be a válság a póker világába?

Egyfelől a hobbijátékosok számának csökkenése érinti a profikat is, akik bár – mivel megélhetésük a póker – nincsenek közvetlenül kitéve a munkaerőpiaci kereslet csökkenésnek, a kevesebb hobbijátékos között nehezebben keresik meg a szokásos „munkabérüket”.

Másfelől a pókert sok helyen még mindig szerencsejátéknak tartják, ezért az utóbbi időben (nehezen, de végre) elinduló enyhítési folyamatok, adózási kedvezmények után most – mivel a gazdaságoknak minden adóbevételre szükségük van – évekre kerülhet a további csökkentés reményétől.

Harmadrészt pedig a szűkülő játékosállomány – amit az online termek statisztikái szerencsére még nem mutatnak – a profi játékosok között is szelekciót eredményezhet, hiszen ahol kevesebb a hal, ott csökken a horgászok száma is.

További póker hírek, cikkek a www.poker24.hu oldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik