Interjú Turmezey Péter pókerjátékossal, a Sunday Million győztesével

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 23:57
Címkék
A 22 éves játékos közel 200 000 dollárral lett gazdagabb a verseny végén, hisz első helye a dicsőség mellett ezt az összeget jelentette számára.
Turmezey Péter
Turmezey Péter
Turmezey Péter
Turmezey Péter
A PokerStars jelentős eseménye a hetenként megrendezésre kerülő 200+15 dollár nevezési díjjal induló „Sunday Million” verseny, ahol ezen a hétvégén 1 600 000 dollár díjazásért csaptak össze a játékosok. Mindenkit maga mögé utasítva a magyar online menő Turmezey Péter – a PokerStarson csak röviden „twirlpro” – megnyerte a versenyt, és a vele járó közel kétszázezer dollárt (196 024 dollár).

Ennek apropóján telefonon értük el, kérdeztük meg élményeiről, előéletéről és a közelgő Budapest Poker Openről a győztest.

– Azoknak, akik kevésbé járatosak a magyar pókeréletben, mondjon néhány szót magáról, hány éves, mivel foglalkozik a pókeren kívül?
– 22 éves vagyok, idén kezdtem el a Közgazdaságtudományi Egyetem gazdálkodás és menedzsment levelező szakát, mellette pedig főállásban pókerjátékos vagyok.

– Mióta pókerezik, hol kezdte, és hogyan indult a karriere?
– Közel három éve kezdtem el pókerezni, a Sportingbet (Paradise) pókertermében, ingyenes versenyekkel. Az onlinepokerhu.com oldal olvasása segítségével ezekből építettem bankrollt (pókertőkét), majd sorban egyre nagyobb online termekben építkeztem.

– Mit mondana egy teljesen kezdő játékosnak, hogy érhet el ilyen sikereket?
– Tanuljanak a hibáikból, és sok-sok kitartás kell a fejlődéshez. A befektetett munka mellett, persze fontosak az adottságok, mint a türelem, na és persze a hozzáállás.
Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.


– Térjünk is rá a legnagyobb sikerére, a Sunday Million megnyerésére. Hogy érezte magát a verseny után?
– Röviden: nagyon jól! Az ember ha megnyer egy versenyt, az remek érzés, de minél nagyobb ez a verseny, annál jobb érzés. Ez volt az eddigi legnagyobb eredményem, euforikus hangulatban ünnepeltem.

– Élőben vagy online szeret inkább versenyezni?
– Inkább online.

– Nem sokára indul a Budapest Poker Open, ami egy élő verseny, indul-e rajta, és ha igen, milyen eredményre számít?
– Indulok, de nagy robbantásra nem számítok, mert a struktúrája nem a legjobb. Mindent megteszek persze, hogy nyerjek, de nem úgy megyek oda, hogy biztos megnyerem.

– Ezekért az eredményekért biztos, hogy keményen meg kellett dolgozni, sok idő és energia ráfordítás kellett hozzájuk. A környezete, a családja, a barátnője hogyan fogadta mindezt?
– A barátnőmmel együtt élünk, ő kezdetben nem annyira kedvelte ezt a „munkát”, de amióta elfogadta, hogy ez nem szerencsejáték, azóta mindenben támogat.

– Ezek után mit szeretne elérni a jövőben, mik a céljai?
– További online versenysikerek vannak a célok között, és jó lenne a pocketfives ranglistáján minél előkelőbb helyet elfoglalni.

További póker hírek, cikkek a www.poker24.hu oldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik