Egy ifjú titán - interjú Rull Richárddal

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.09.30. 22:09
Címkék
A gólyák számára két út áll nyitva, ha a PLL-ben akarnak játszani: Vagy új csapatot alakítanak évfolyamtársaikkal (Pl. Gólya United, majd...

A gólyák számára két út áll nyitva, ha a PLL-ben akarnak játszani: Vagy új csapatot alakítanak évfolyamtársaikkal (Pl. Gólya United, majd PGU, végül Los Blancos – 2010 ősz, BSE 37, később Lex Poznan, most Lex Poznan-SPQR és Pasos Quema CF – 2011 ősz, BHÖK-Spartacus, JustFun és SPQR – 2012 tavasz), vagy csatlakoznak egy már meglévő csapathoz. Ez utóbbi történt Rull Richárddal, akit a Fegyencjárat jó érzékkel igazolt az idei merítésből.A gólyák számára két út áll nyitva, ha a PLL-ben akarnak játszani: Vagy új csapatot alakítanak évfolyamtársaikkal (Pl. Gólya United, majd PGU, végül Los Blancos – 2010 ősz, BSE 37, később Lex Poznan, most Lex Poznan-SPQR és Pasos Quema CF – 2011 ősz, BHÖK-Spartacus, JustFun és SPQR – 2012 tavasz), vagy csatlakoznak egy már meglévő csapathoz. Ez utóbbi történt Rull Richárddal, akit a Fegyencjárat jó érzékkel igazolt az idei merítésből.

Ricsi azzal vetette észre magát – és került a PLL Blog látóterébe – hogy az első két meccsén egyaránt négy-négy gólt szerzett. Mivel ennek a gólátlagnak kicsit több mint a fele már elég szokott lenni a gólkirályi címhez, gyorsan készítettünk vele egy interjút, mielőtt már csak súlyos összegekért lenne lehetséges. :)

PLL Blog: Eltekintve a sablonkérdésektől, hogy hol érettségiztél és hasonlók, mi az, amit feltétlenül tudni kell rólad?

Rull Richárd: Első éves joghallgató vagyok, Budapesten lakom. A REAC-ban hat évet játszottam korosztályos csapatokban, a legutóbbi egy évet pedig Budakalászon töltöttem, az ottani ifjúsági csapatban.

PLL Blog: tervezed, hogy az egyetem mellett megmaradsz igazolt labdarúgónak?

R.R.: Nem. Sajnos sikerült úgy felvenni az óráimat, hogy ez lehetetlen lenne.

PLL Blog: Reméljük, a PLL azért majd valamennyire pótolni fogja. Mikor hallottál először a bajnokságról?

R.R.: Már fél évvel az előtt, mielőtt felvettek volna.

PLL Blog: Ezek szerint ilyen jó lenne a Liga PR-ja? Az átlagos gólya legelőbb a gólyatáborban szokott hallani a bajnokságról.

R.R.: Én nem egy átlagos gólya vagyok. :) Szeretek utánanézni a dolgoknak, voltam Educatio kiállításon, nyílt napon. De a Google a legjobb barátom, mindent megsúg, amire kíváncsi vagyok. A PLL Blogra véletlenül akadtam, a Népsport blogok között. Akkor volt kiemelt cikk a magyar válogatottról szóló kerekasztal-beszélgetés beharangozója, megnéztem magamnak, mi is az a PLL.

PLL Blog: Nos, attól még messze vagyunk, hogy egy Fegyencjárat - Vaskapu mérkőzés beharangozója kiemelt cikk legyen, de ki tudja... Ha már szóba került a Fegyencjárat, miért pont őket választottad?

R.R.: Eredetileg Kiss Ádám szeretett volna "szerződtetni" a Smasszerekhez, de hamar mondták, már az első tanítási napon rendezett barátságos meccsen, hogy nekem az I. osztályú testvércsapatnál a helyem.

PLL Blog: Nem kizárt, hogy már a gólyatáborban kinéztek maguknak... A gólyatáborral egyébiránt elégedett voltál?

R.R.: Abszolút. Nemcsak a sportnappal, hanem a gólyatábor egészével. Nagyon jól éreztem magam.

PLL Blog: Nem merült fel, hogy a gólyatábori társakkal új csapatot alakítva, a III. osztályban induljatok, mint azt a Zoknis Hobbitok tették?

R.R.: Szó volt erről is, de végül nem jött össze. Sokat nem tudtunk a ligák erőviszonyairól, de nyilvánvaló, hogy az I. osztály magasabb színvonalú, mint a III.

PLL Blog: Ugyanakkor, egy jó játékosokból álló gólyacsapat könnyedén megnyerheti a III. osztályt... De ha már I. osztály, akkor mit tudtál eddig a Fegyencjáratról? Például milyen eredményeket ért el eddig, kik a fő riválisai?

R.R.: Nem sokat...

PLL Blog: A Vaskapuról csak hallottál.

R.R.: Persze. Sokszoros bajnok, évek óta együtt játszanak, nagyon összeszokottak. De ennél többet nem.

PLL Blog: Nagy űrt kell betöltsél, persze nem egyedül a Fegyencjáratban, elvégre három meghatározó játékosuk is kiesett erre az őszre. Mint a mellékelt ábra mutatja, eddig remekül megy. Izgultál valamennyire a debütálásodkor?

R.R.: Igen, bár szerintem ez normális. A hangulat nagyon tetszett.

PLL Blog: Letetted a névjegyedet ezzel a kétszer négy góllal. Innentől minden fordulóban erre számítsanak az ellenfelek?

R.R.: Nem ígérek semmit, ez nem így megy. Találtam négy gólt egyszer, meg még egyszer. Nem voltak különösebben tudatos lövések, szemben álltam a kapuval, az volt a lényeg, hogy találjam el. Aztán onnan bármi lehet, kipattanhat, de be is mehet.

PLL Blog: A 2. fordulóban aztán megint négyet lőttél, a csapat mégsem nyert. Mi történt?

R.R.: Abszolút partiban volt velünk a Vaskapu Jam-Jam. Ők szereztek vezetést, 2:0-ra is vezettek, majd fordítottunk, és innen álltak föl döntetlenre. Nagyon jó, erős, masszív csapat volt az ellenfelünk.

PLL Blog: Ennyi idő alatt nyilván nem sikerülhetett teljesen feltérképezned az erőviszonyokat, de mégis, milyen eredménnyel lennél elégedett a félév végén?

R.R.: A csapattársak azt mondták, hogy a dobogó mindenképpen reális elvárás. Le is lehet róla csúszni, de ez a cél. Én pedig kitartok e mellett, érjünk oda a dobogóra!

PLL Blog: Őszi Pázmány Kupa?

R.R.: Van olyan is?

PLL Blog: Minden félévben, részt vesznek más karok csapatai is.

R.R.: Ahogy az induló is mondja, a bölcsészek nullák, úgyhogy náluk biztosan jobbak leszünk. :)

PLL Blog: Az ITK csapata is erős...

R.R.: Még nem fociztak velünk...

PLL Blog: És pláne nem tudják, ki az a Rull Richárd... Sok sikert kívánunk az őszre, a magunk részéről nem lennénk meglepve, ha a félév végén mint gólkirállyal, készíthetnénk veled interjút.

R.R.: Úgy legyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik