Történelmi aranyhoz, történelmi kommentálás a BBC-től - videó

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 14:05
Címkék
Aki szerint szánalmas, ha egy kommentátor elérzékenyül, miközben olimpiai aranyérmet közvetít, az... na, jó ezt inkább hagyjuk. Helyette nézzük és hallgassuk meg, mit műveltek a BBC szakkomentátorai Mo Farah 10 000 méteren aratott győzelme során.

A 28 éves, szomáliai születésű atléta – aki gyerekként megjárta az ugyancsak békés Dzsibutit, mielőtt 8 éves korában Angliába költözött a szüleivel – Mohamed „Mo" Farah szombaton Nagy-Britannia első olimpiai aranyérmét szerezte a 10000 méteres távon.

JÓL HALLHATÓAN ÖRÜLTEK A

A brit közszolgálati televízió, a BBC kommentátorállásában nagy volt a népsűrűség: az atlétikai versenyek hivatalos kommentátora mellett tobzódtak a szakkomentátorok: a világbajnok 110 gátas, Colin Jackson, az olimpiai bajnok hétpróbázó, Denise Lewis, valamint a négyszeres olimpiai bajnok 200-as és 400-as legenda, Michael Johnson.

Az, hogy nem rejtették véka alá örömüket honfitársuk (Johnsnak ugyan nem, de, mint udvarias vendég, együtt örült a többiekkel) győzelmének pillanatában – az a legenyhébb kifejezés.

Egyelőre egyetlen brit médiamunkás sem ostorozta őket az őszinte érzelmi megnyilvánulásért. Nem is értjük...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik