A lengyel sajtó is büszke Kozák Danuta olimpiai bajnoki címére

Vágólapra másolva!
2012.08.09. 16:47
null
A második csók (Fotó: Action Images)
Címkék
Az eurosport.pl sportoldal is büszkén számolt be Kozák Danuta második, K–1 500 méteren szerzett londoni olimpiai bajnoki aranyérméről. A lengyel sajtónak azért is különösen kedves Kozák londoni sikere, mert az 500-as táv új királynőjének édesanyja lengyel származású, ráadásul egymaga annyi aranyérmet nyert, mint a komplett lengyel különítmény.

 

A sportoldal, amellett, hogy részletesen beszámol Kozák Danuta pályafutásának legnagyobb sikereiről (két olimpia arany Londonban, a pekingi ezüst K–4 500 méteren, világbajnoki és Európa-bajnoki címek), felsorolja a londoni olimpián nem lengyel színekben versenyző, de lengyel felmenőkkel büszkélkedő és érmet nyerő sportolókat is: Bartosz Piasecki (vívás, Norvégia), Robert Grabarz (magasugrás, Nagy-Britannia) és Filip Adamski (evezős, Németország).

Lengyelország sportolói a londoni olimpián eddig kilenc érmet gyűjtöttek: két aranyat (atlétika, súlyemelés), egy ezüstöt (sportlövészet) és hat bronzot (kenu, evezés, vitorlázás (2), súlyemelés, birkózás). A lengyelek összesítésben a 26. helyet foglalják el az éremtáblázaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik