Zaccheroni szerint fáradt a Juventus

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 13:38
null
A Palermo elnöke szerint legyőzhetik Diegóékat (balra) a BL-indulásért vívott harcban (Fotó: Reuters)
Címkék
A Palermo tegnap este 2–0-ra legyőzte a Juventust az olasz bajnokság 26. fordulójában, és ezzel átvette a negyedik helyet a torinóiaktól a tabellán. A szicíliai klub elnöke már a Bajnokok Ligája-szereplésre készül a következő idényben, míg a Juve vezetőedzője, Alberto Zaccheroni úgy véli, nincs elég játékosa a keretben, és ezért fáradtak futballistái. Marco Branca, az Inter technikai igazgatója szerint a milánóiak megérdemelt győzelmet arattak az Udinese ellen.

Mint ismeretes, a Palermo tegnap nemcsak legyőzte a Juventust, de megelőzte a bajnoki tabellán, és elfoglalta a negyedik, még Bajnokok Ligája-indulást érő helyet a torinóiaktól. A szicíliai klub elnöke, Maurizio Zamparini a találkozó után már arról beszélt, hogy a következő idényben a BL-ben szerepelhet csapata.

 CAPELLO ISMÉT A JUVENTUSNÁL?
Az olasz Tuttosport beszámolója szerint a Juventus vezetői azt szeretnék, hogy Fabio Capello legyen a torinói csapat vezetőedzője a nyártól.

A lap úgy tudja, hogy a korábbi jelöltek, Cesare Prandelli és Rafa Benítez megszerzésére kevés az esély, és ezért a jelenleg az angol válogatottat irányító szakembert szeretnék edzőnek a világbajnokság után.

Capello korábban már dolgozott a Juventusnál 2004 és 2006 között, míg a torinói klub jelenlegi vezetőedzője, Alberto Zaccheroni megbízatása csak az idény végéig szól.

„A Scudetto megszerzésére nincs esélyünk, de benne vagyunk a három csapatban, amely harcban van a Bajnokok Ligája- és Európa-liga-indulásért. Képesek vagyunk kiharcolni az európai kupaszereplést. Ezt nem szabad elfelejtenünk, továbbra is így kell folytatnunk. Delio Rossi ütőképes csapatot épített, szerencsések vagyunk, hogy a vezetőedzőnk lett. Meg is kérdeztem a sportigazgatónkat, miért nem hozta ide előbb. Sokáig szeretném nálunk tartani" – mondta Zamparini.

Alberto Zaccheroni, a Juventus vezetőedzője tudja, hogy mi a probléma csapatával: az olasz szakember szerint nincs elég bevethető futballista a keretben, így elfáradt az Európa-ligában is szereplő együttes.

„Kezdem megérteni a Juvét – kezdte nyilatkozatát az olasz mester. – Pontokat vesztettünk el, pedig futballistáink keményen küzdöttek, de mivel az Európa-ligában is helyt kell állnunk, több bevethető játékosra lenne szükség az első csapatban. Vasárnap este a második félidőben fizikailag maradtunk alul. A középpályán, ami a csapat motorja, nincs alternatívám."

Ennek kapcsán a vezetőedző már beszélt is a klub vezetőivel, de nem javasolt játékosigazolásokat: „Egy hónap munka után leadtam a jelentésemet, elmagyaráztam a kockázatokat, amelyekkel szembe kell néznünk, és azt, miként fejleszthetnénk a csapatot, hogy kitűzött céljainkat elérjük."

A listavezető Inter több eltiltását töltő játékosa és sérültje nélkül verte meg az Udinesét 3–2-re. Marco Branca, a fekete-kékek technikai igazgatója úgy véli, megérdemelt győzelmet aratott a milánói együttes.

„A csapat megérdemelt győzelmet ért el. Nagyon fontos, hogy sikerült nyerni, mivel öt vagy hat játékos hiányzott az első csapatból. Az Udinese jól játszott, de mi is kiváló teljesítményt nyújtottunk. A második félidőben talán nem játszottunk annyira élesen" – mondta Branca, aki az eltiltott José Mourinho helyett beszélt a sajtó képviselőinek.

HÁROM ÚJONC AZ OLASZ VÁLOGATOTTBAN
 

Marcello Lippi olasz labdarúgó szövetségi kapitány Kamerun elleni keretében három újonc is helyet kapott. A szerdai felkészülési mérkőzésre Lippi 23 fős bő névsort adott meg, amelyben ott van a Palermo kapusa, Salvatore Sirigu, a Bari védője, Leonardo Bonucci és a Cagliari középpályása, Andrea Cossu is.

 

Gianluigi Buffon, a válogatott első számú kapusa sérülés miatt nem szerepel a keretben.

Először van az olasz válogatott történetében szárd játékos a keretben, rögtön kettő is: a Nuoróban született Salvatore Sirigu és a Cagliariban született Andrea Cossu.

 

AZ OLASZ KERET KAMERUN ELLEN

Kapusok: Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)

Védők: Daniele Bonera (Milan), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Nicola Legrottaglie (Juventus)

Középpályások: Christian Maggio (Napoli), Andrea Cossu (Cagliari), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan)

Csatárok: Marco Borriello (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli)

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/26,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik