Új és saját stadionnal a Juve: Serie A-stadionkörút, 52 fotóval!

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 17:08
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/nso_galeria/A_Serie_A_stadionjai?" target="_blank"><strong>A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a>
Címkék
A Serie A 2011–2012-es idényét felvezető sorozatunk harmadik részében az olaszországi stadionokat vesszük górcső alá. Az arénák közül külön említést érdemel a Juventus vadonatúj arénája, amely nemcsak a legmodernebb, hanem Olaszországban egyedülálló módon a klub tulajdona. Képgalériánkban megtekintheti az összes élvonalbeli stadiont!

 

Torinóban 2008 márciusában született meg a döntés arról, hogy a régi Stadio delle Alpi helyén új arénát építenek. Az összesen 105 millió euróba kerülő beruházás munkálatai már két évvel ezelőtt elkezdődtek, a 2011–2012-es szezont pedig már a Juventus Arenában kezdi meg a csapat.

A legfontosabb változás – természetesen a kényelmi szempontok mellett –, hogy a Delle Alpihoz képest csökken a stadion befogadóképessége: míg a '90-ben átadott monstrumba ideális esetben mintegy 69 000 szurkoló is helyet foglalhatott, addig az új, multifunkcionálisnak szánt komplexumba labdarúgó-mérkőzésen 41 000 néző fér majd be.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

A stadion a legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelel majd, annak ellenére, hogy az olasz stadionok többségével ellentétben nem lesz semmilyen kerítés, és a futópálya eltűnésével a nézők közelebb kerülnek a játéktérhez. A „kispadokat" – angol módi szerint – a tribün első sorai közé építik be.

A tervezők és a leendő üzemeltetők nem csupán a labdarúgó-eseményeket vették figyelembe a komplexum megálmodásakor, az arénát a modern kor követelményeinek megfelelően úgy alakították ki, hogy a szolgáltatási szektornak is üzleti lehetőséget biztosítsanak, ennek megfelelően a stadion területén a 4000 parkolóhely mellett nyolc étterem, 20 bár és a labdarúgócsapat történetét bemutató múzeum is helyet kap.

A korszerű stadionnak van még egy nagy előnye, ami elsősorban az olaszországi állapotokat ismerve lehet nagyon előnyös a torinói csapat számára. Az új létesítmény ugyanis teljes mértékben a klub tulajdona, így a bevételekkel csakis a Juventus gazdálkodhat. A többi egyesület az olasz élvonalban csak bérli a stadionját.

A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik