Torinóban Rafa Benítez is képbe kerülhet

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 23:08
null
Beníteznek egyelőre van csapata és állása, Torinóban azért minden bizonnyal menedékre találna, ha mégsem... (Fotó: Reuters)
Címkék
Olasz lapértesülések szerint Rafa Benítez, az angol Liverpool spanyol menedzserének a neve is felvetődött Torinóban, ahol Juventusszal bukdácsoló Ciro Ferrara vezetőedző utódját keresik. Valószínű gőzerővel, de egyelőre csak a színfalak mögött. A Benítez ügyeit intéző menedzser a torinóiakkal kapcsolatos feltevést úgy kommentálta: „a futballban soha nem lehet biztosat tudni."

Ferrara alatt hetek óta inog a kispad, a szakember az elmúlt hetekben többször is felajánlotta lemondását, illetve arra utalt, hogy amennyiben a klubvezetés úgy dönt, ő távozik. Erre végül nem került még sor, de azt nem mondhatjuk, hogy Ferrara a klubvezetők feltétlen támogatását bírja.

Vélhetően csak a megfelelő pillanatot várják, hogy a csere megtörténjen. A megfelelő pillanat alatt illik érteni, hogy mikor egyeznek meg egy olyan kiszemelt szakemberrel, akit képességei és tapasztalata a Juventus kispadjáig vezethetnek.

Guus Hiddink lehet az elsőszámú jelölt, vele már tart is az alkudozás az anyagi juttatásokról, amely elsőre köszönő viszonyban sem volt egymással. A holland tréner évi nyolcmillió eurós fizetést kért, az olasz klub 3.5 millió ajánlott elsőre. Olasz lapértesülések szerint azonban a Roma elleni hazai, szombati 2-1-es bajnoki vereség a tétek emeléséhez vezetett. A Juventus ezúttal ötmillióra tornázta fel az ajánlatát. A labda Hiddinknél: alku tárgyát képezi-e a lehetőség, vagy kitartja a nyolcat. A jelek arra utalnak, ez már tárgyalóasztalhoz csalhatja a feleket.

Amíg azonban tart az alku, Torinóban jól jöhet egy alternatíva. Egyrészt mi van akkor, ha Hiddinkkel nem sikerül megállapodni, másfelől pedig a holland is lejjebb adhat igényeiből, ha látja: rajta kívül is van reális jelölt a kispadra.

Benítez esetében reálisról egyelőre nem ejthetünk szót, hiszen a Liverpool alkalmazásában áll, ám a sérülésektől tizedelt angol gigászt is érik kellemetlen meglepetések a szezonban, nem lenne meglepő, hogy bármilyen fogadkozás ellenére a felek a válás mellett döntenének.

„Benítez a Juventusban? A futballban soha nem lehet biztosat tudni" – kommentálta a lehetőséget Manuel García Quilon, Benítez menedzsere, aki hozzátette: nem tudja, mi történik majd négy-öt hónap múlva, hiszen a futballban gyorsan változik minden, de a pillanatnyi állás szerint tudtával védence kitölti további négyéves szerződését a Liverpoolnál.

A menedzser nem felejtett el emlékeztetni arra, hogy Benítez rendkívül fontos személy az Anfield Roadon, a szurkolók számára igazi példaképnek számít, Steven Gerraddal és Fernando Toresszel egyetemben, így a feltételezésnek szerinte nincs valóságtartalma, az nem időszerű. Jelen állás szerint...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik