Serie A: visszavonul a Roma legendája, Francesco Totti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.03. 15:54
null
A Roma legendájának bejelentésére a szurkolók ezreinek szíve szakad meg (Fotó: AFP)
Az AS Roma sportigazgatója, Ramón Rodríguez Verdejo – közismert nevén Monchi – is megerősítette: a szezon végén befejezi nem mindennapi pályafutását a klub és az olasz labdarúgás kiemelkedő alakja, a 40 esztendős Francesco Totti.


A bejelentésre az elmúlt időszak történései alapján előbb-utóbb számítani lehetett, korábban is szó volt arról, hogy Francesco Totti a vezetőségben kap majd szerepet.

A klubnál nemrég munkába álló szakember szerda délután közölte: „Tottiról már előre tudtam, hogy van egy megállapodás, miszerint ez az utolsó szezonja játékosként. Ezt követően vezetőként tevékenykedik majd.”

„Francesco maga Róma, olyan közel szeretnék lenni hozzá, amennyire csak lehet. Szeretném akár csak az egy százalékát is tudni annak, amit ő tud” – tette hozzá.

A fővárosi klub legnagyobb alakja 1993-ban lett az első számú csapat igazolt játékosa – honnan máshonnan, szeretett klubja utánpótlásából érkezett. Ebben az évben be is mutatkozhatott, azóta összesen 783 találkozón lépett pályára a „farkasok” mezében – 307 gólt és 197 gólpasszt jegyzett a huszonöt (!) idény alatt.

A Romával a 2000-2001-es szezonban olasz bajnoki címet ünnepelhetett, emellett kétszeres kupagyőztesnek, illetve kétszeres Szuperkupa-győztesnek is vallhatja magát.

Az olasz válogatottban 59 alkalommal lépett pályára, összesen kilencszer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Németországban, 2006-ban világbajnoki címet szerzett – ehhez három assziszttal járult hozzá, valamint a nyolcaddöntőben, Ausztrália ellen a hosszabbításban tizenegyesből győztes gólt szerzett. Beválasztották a torna álomcsapatába is.

A 40 éves Totti vélhetően május 28-án lép pályára utoljára profi futballistaként – a csapat a szezon utolsó Roma-meccsén a Genoát fogadja a Stadio Olimpicóban.

Serie A: A tenger, a hegyek... - Totti szerelmes levelet írt a Romá

Totti római klubhűségéhez az édesanyjának is köze van (Fotó: AFP) Ha Totti, akkor klubhűség, ha klubhűség, akkor Totti. A római klasszis egy bejegyzésben írt érzéseiről, arról, hogy miért töltötte egész pályafutását az olasz fővárosban. „Rómában egy gyereknek két választási lehetősége van: vagy bordó, vagy kék lesz. Vagy az AS Roma, vagy a Lazio.



 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik