Serie A: A tenger, a hegyek... – Totti szerelmes levelet írt a Romának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 11:11
null
Totti római klubhűségéhez az édesanyjának is köze van (Fotó: AFP)
Az AS Roma ikonja, Francesco Totti idén júniusban jelentette be, hogy meghosszabbítja lejáró szerződését, és még egy, utolsó szezonra aláír szeretett klubjához. Az ebben a hónapban, 27-én a 40. életévét betöltő olasz legenda most a The Players’ Tribune oldalon – amelyen híres sportolók gyakran írnak blogbejegyzést – tette közzé, mit is érez valójában Róma iránt.

 

Ha Totti, akkor klubhűség, ha klubhűség, akkor Totti. A római klasszis egy bejegyzésben írt érzéseiről, arról, hogy miért töltötte egész pályafutását az olasz fővárosban.

„Rómában egy gyereknek két választási lehetősége van: vagy bordó, vagy kék lesz. Vagy az AS Roma, vagy a Lazio. A családomban azonban ez nem volt kérdés.

Sajnos nem ismerhettem a nagypapámat, mivel kisfiú koromban meghalt. Azonban szerencsés vagyok, mert Gianluca igazi Roma-szurkoló volt, így édesapám is az lett, tőle pedig én és a bátyám is megörököltük ezt. A Roma több mint egy klub. Része a családunknak, a vérünknek, a lelkünknek.”

Totti bevallása szerint az AC Milan már fiatalon szerződtette volna, ám édesanyja „főnöklésével” nemet mondtak az ajánlatra.

„Nehéz volt nemet mondani az AC Milan megkeresésének, rengeteg pénzt jelentett volna a családnak. Édesanyám azonban megtanított a leckére: az otthon a legfontosabb dolog az életben.”

„A Roma-drukkerek mindenki mástól különböznek. Sokkal többet várnak el tőled, amikor felveszed a Roma-mezt. Bizonyítanod kell, hogy megérdemled, és nincs sok lehetőséged hibázni.”

Francesco Totti sokat köszönhet a szüleinek. (Fotó: theplayerstribune.com)
Francesco Totti sokat köszönhet a szüleinek. (Fotó: theplayerstribune.com)


„Amikor először pályára léptem, elárasztott a büszkeség, hogy az otthonomért, a nagypapámért és a családomért játszhatok. Ez huszonöt év alatt semmit sem változott.”

„Természetesen mindig előfordulnak hibák. Tizenkét évvel ezelőtt azt hittem, hogy elhagyom a Romát a Real Madridért. Amikor egy nagyon sikeres csapat, talán a világ legjobbja arra kér, csatlakozz hozzá, gondolkozni kezdesz, hogy milyen lehet máshol. Beszéltem a Roma elnökével, ami sok mindent megváltoztatott. Végül a családommal tartott megbeszélés emlékeztetett arra, miről is szól az élet. Az otthon jelent mindent.”

„Róma harminckilenc éve az otthonom, labdarúgóként pedig huszonöt éve. Függetlenül a bajnoki címtől vagy a Bajnokok Ligájától, remélem, olyan magasan képviseltem a Roma színeit, amilyen magasan csak tudtam. Remélem, mindenkinek büszkeséget okoztam.”

„Az emberek azt kérdezik, miért töltöm az egész életem Rómában. Róma jelenti nekem a családom, a barátaim, az embereket, akiket szeretek. Róma a tenger, a hegyek és a műemlékek.”

„Róma sárga és bordó.”

„Róma jelenti nekem az egész világot.”

„Ez a klub, ez a város az életem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik