Serie A: Sousából előtörtek a székesfehérvári emlékek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.30. 07:58
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) második fordulójában a Paulo Sousa által irányított Fiorentina a Torino otthonában lép pályára. A Videoton korábbi vezetőedzője, Paulo Sousa vasárnap ünnepli a 45. születésnapját, ezzel kapcsolatban pedig kellemes, magyar vonatkozású emléket elevenített fel a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján.

A Videoton napra pontosan három évvel ezelőtt jutott fel az Európa-liga főtáblájára, miután 0–0-s összesítést követően tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte a Trabzonsport. A székesfehérvári csapat szurkolótábora a továbbjutás ünneplése közben sem feledkezett meg a portugál szakemberről.

„Volt már rá példa, hogy edzőként a születésnapomon fényes eredményt értem el. Magyarországon dolgoztam, és a Trabzonspor kiejtésével feljutottunk az Európa-liga főtáblájára. A mérkőzés után az egész stadion énekelte nekem, hogy »Boldog születésnapot!«” – emlékezett vissza Paulo Sousa.

A szakvezető vasárnap már a Fiorentina vezetőedzőjeként a Torino elleni idegenbeli olasz bajnokin ül a kispadon. A Juventus korábbi játékosaként nem valószínű, hogy Sousát felköszönti a torinói szurkolótábor, de a három pontnak valószínűleg jobban is örülne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik