Serie A: sima győzelemmel kezdett a Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 20:08
null
Higuaín gólt rúgott, majd átadta a helyét Matuidinek (Fotó: AFP)
Háromgólos győzelmet aratott a Juventus az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2017–2018-as szezonjának nyitómeccsén, melyen a torinóiak magabiztosan verték meg otthon a Cagliarit.

A barcelonai terrortámadás miatt gyászszünettel kezdődő mérkőzésen rögtön az első percben betalálhatott volna a Juve. A hazaiak a kaputól 29 méterre jutottak szabadrúgáshoz, Miralem Pjanic azonban célt tévesztett. Az első gólra viszont csupán bő tíz percet kellett várni, amikor is Mario Mandzukic vette be a Cagliari kapuját.

A 37. percben történelmi tizenegyeshez jutott a Cagliari, ugyanis a Serie A-ban először került elő a videobíró. Diego Farias büntetőjét viszont Gigi Buffon kivédte, így a vendégeknek nem sikerült az egyenlítés a szünet előtt, sőt a játékrész ráadásában Paulo Dybala kétgólosra növelte a Juve előnyét.

A második félidőt is erősen kezdte a Juventus. Dybala tovább növelhette volna a hazaiak előnyét, de csupán a kapufát találta el. Ezt követően kissé leült a mérkőzés, ám a 66. percben Gonzalo Higuaín révén ismét betalált a címvédő. Néhány perccel később Massimiliano Allegri lecserélte az argentint, így az új szerzemény, Blaise Matuidi először léphetett pályára a Juve mezében. Nem sokkal később a Bayern Münchentől kölcsönbe érkező Douglas Costa is bemutatkozhatott a „zebráknál".

A hosszabbítás legvégén Dybala újra betalálhatott volna, de lövése nem találta el a kaput. Ezután a játékvezető véget is vetett a találkozónak, amelyen sima győzelemmel indította az új szezont a Juventus.

SERIE A
1. FORDULÓ

Juventus–Cagliari 3–0 (Mandzukic 12., Dybala 45+1., Higuaín 66.)
KÉSŐBB
Hellas Verona–Napoli 1–3 (Pazzini 83. – 11-esből, ill. Souprayen 32. – öngól, Milik 39., Gulam 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik