Serie A: Lazio–Atalanta az 1. fordulóban; otthon kezd a Juve

B. D.B. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 14:30
null
A Juventus a Sampdoria ellen kezd (Fotó: AFP)
Elkészítették az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2020–2021-es kiírásának a sorsolását.


A címvédő Juventus a nyitányon a Sampdoriát fogadja, ám a forduló slágermeccse egyértelműen a tavalyi bronzérmes (Atalanta) és a negyedik helyezett (Lazio) találkozója lesz. A nagy csapatok közül otthon kezd még a Milan, utaznia kell az Internek, a Napolinak és a Romának is.

Az 5. fordulóig bezárólag minden játékhéten akad egy-egy „ínyencség”. A Juventusnak nincs könnyű sorsolása, első idegenbeli mérkőzését rögtön az AS Roma vendégeként játssza le Andrea Pirlo együttese, majd ezt követően a Napolit látja vendégül. A 7. fordulóban találkozik a Juve a Lazióval, így Pirlo csapatának már a szezon elején „élesnek” kell lennie.

Az idény első milánói derbijére sem kell sokat várni, a 4. fordulóban találkoznak a felek. Egyik milánói együttesnek sincs könnyű sorsolása, az Inter néhány fordulón belül mérkőzik meg a Lazióval, a Milannal és az Atalantával is, míg Ibrahimovicék az Inter után a Romával és a Napolival is rövid időn belül megütköznek.

A „Derby d’Italiáig”, azaz az Internazionale–Juventus párharcig még sokat kell aludni, mivel 2021 januárjában találkoznak egymással először a felek.

SERIE A, 2020–2021
1. FORDULÓ (SZEPTEMBER 20.)

Benevento–Internazionale
Fiorentina–Torino
Genoa–Crotone
Juventus–Sampdoria
Lazio–Atalanta
Milan–Bologna
Parma–Napoli
Sassuolo–Cagliari
Udinese–Spezia
Hellas Verona–Roma

A TELJES SORSOLÁST ITT TEKINTHETIK MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik