D. Á. 2020.03.22 18:48 Frissítve: 2020.03.22 23:41

Serie A: Képtelenség lejátszani ezt az idényt... – Pastore

A Roma labdarúgócsapatában szereplő Javier Pastore szerint a koronavírus-járvány miatt nem szabad befejezni a Serie A jelenlegi idényét, hiszen nem lenne idő felkészülni az őszi szezon elejére.

Pastore szerint a koronavírus veszélyesebb, mint azt sokan gondolják (Fotó: AFP)

 

„Meglátjuk, hogy mikor fogunk játszani ebben vagy a következő szezonban. Azt gondolom, lehetetlen befejezni a mostani idényt, hiszen akkor húsz-harminc napunk lenne felkészülni a következőre” – mondta Pastore a Radio Impactónak.

„A klubok mindenképp pénzt fognak veszíteni, ez elkerülhetetlen. Képtelenség lejátszani ezt az idényt, hiszen akkor halasztani kellene a következő elejét. Ezt pedig nem tehetik meg, hiszen akkor lesz az Európa-bajnokság, a Copa América, stb.” – folytatta az argentin középpályás.

A Serie A-ban a 26. forduló után állt meg a futballélet, jelenleg a Juventus egy ponttal előzi meg az üldöző Laziót. Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint – ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet – május 3-án folytatódhatna a bajnokság.

Bár a Románál sincsenek már edzések, a futballisták mindent megtesznek, hogy jó kondícióban maradjanak.

„Ugyan nem edzhetünk együtt, a klub megteremtette azokat a feltételeket, hogy itthon is tudjunk készülni. Minden reggel súlyokat emelünk, elküldjük a stábnak az eredményeinket – köztük azt is, mennyit és mire edzettünk” – mesélte Pastore.

A Roma játékosa szerint a koronavírust egyáltalán nem szabad félvállról venni.

„Nem szabad hinni az általános híreknek. A koronavírus nem csak az idősebbekre jelent veszélyt. Mi már egy hónapja küzdünk ezzel Olaszországban, és óriási hiba volt alábecsülnünk. Jelenleg káosz uralkodik az országban” – tette hozzá a 30 éves középpályás.

Olaszország már majdnem két hete le van zárva, a kormány így próbálja lelassítani a koronavírus-járványt, amely már több, mint 4800 ember életét követelte – csak szombaton, 793 halálos esetről számoltak be. 

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.