Serie A: elutasították a Juve keresetét, az Inter marad a bajnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.07.01. 17:41
Az Internazionale labdarúgócsapata megtarthatja 2006-os olasz bajnoki címét, miután az illetékes bíróság pénteken elutasította a Juventus beadványát, amelyben visszakövetelte a tőle elvett scudettót.

„A vizsgálat eredménye nem szolgáltat elegendő alapot arra, hogy megváltoztassuk az eredeti döntést" – olvasható az indoklásban.

A calciopolinak nevezett bundabotrány miatt a Juventust 2006 nyarán a másodosztályba száműzték, mivel bebizonyosodott, hogy Luciano Moggi akkori főigazgató több játékvezetőt is befolyásolt a csapat számára kedvező eredmény érdekében. Ezenkívül abba is beleszólása volt, hogy mely bírók működjenek közre a torinói klub meccsein.

A botrányban a Milan, a Lazio és a Fiorentina is érintett volt. A 2005-ös és 2006-os bajnoki címet elvették a Juventustól, előbbit végül nem osztották ki, míg utóbbit az Internazionale kapta meg.

Később kiderült – legalábbis a nápolyi bíróság szerint –, hogy az Internazionale is érintett volt az ügyben, a Juventus erre alapozva szerette volna visszakapni a bajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik