nemzetisport.hu 2018.12.14 10:04

Serie A: Azt adom át, amit Del Pierótól tanultam – Chiellini

Szombat este rendezik a Serie A-ban a torinói derbit, a Torino–Juventus összecsapást. Az ellenfélről és volt kapitányairól is beszélt a „zebrák" rutinos védője, Giorgio Chiellini a DAZN-nak.

Nagy felelősséggel viseli a karszalagot Chiellini (Fotó:AFP)

„Sokat fejlődtek Walter Mazzarri irányítása alatt. Egy fizikálisan erős csapatról beszélünk, amely remek kontrákat tud vezetni. Kedvelem őket, kivéve mikor egymás ellen játszunk" – mondta Chiellini a városi riválisról.

A 34 éves védő visszaemlékezett az „Öreg Hölgy"-beli karrierjének kezdetére. 

„Szerencsés vagyok, hogy együtt játszhattam Del Pieróval. Tárt karokkal üdvözölt, amikor idejöttem huszonegy évesen. Az első pár hónapban úgy éreztem, nem is érdemlem meg, hogy itt lehessek, mert bajnokok vettek körül, de ő, Buffon és Cannavaro biztosítottak arról, hogy ennek a csapatnak a tagja vagyok. Én is ezt akarom most éreztetni az új játékosokkal."

Chiellini kapta meg a nyáron távozó kapus kapitányi karszalagját, és remek emlékeket őrzött meg barátjáról, akivel 13 esztendőn keresztül játszott együtt.

„A szezon közben van néhány pillanat, mikor a kapitánynak meg kell találnia a jó szavakat, amelyekkel a többieket motiválni tudja. Emiatt irigylem Buffont, ő tényleg képes volt nagy hatással lenni mindenkire. Megtiszteltetés, hogy éveken keresztül a csapattársa lehetettem."

A torinói derbit szombat este fél 9-kor rendezik, a hatodik helyen álló „bikák" fogadják a listavezető „zebrákat".

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.