Serie A: a szövetség elnöke szerint lesz bajnoka az idénynek

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 17:47
Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke elmondta, lesz bajnoka a 2019–2020-as idénynek.

Mint ismert, az évadot a koronavírus-járvány miatt félbeszakították, s egyelőre nem tudni, mikor folytatódhat a bajnokság. Gabriele Gravina, az FIGC első embere arról beszélt, terveik szerint mindenképp befejezik a jelenlegi kiírást, valamint bajnokot is avatnak majd.

„Megvan a tervünk, ami abszolút prioritást élvez. Mindannyian annak örülnénk, ha a szezon a pályán érne véget– idézi Gravinát a Sky Sports Italia.– Felvesszük a kapcsolatot a FIFA-val, mert ha úgy alakul, hogy túllépjük ezzel június 30-át, meg kell találnunk a megoldást. Talán az lenne az ideális, ha ki tudnánk tolni az egészet egy hónappal.”

„Olyan szabályoknak kell megfelelnünk, amelyek a politikai körökből, illetve hivatalokból jönnek. Ha nem tudnánk játszani, akkor is meg kellene őriznünk a játék értékét. Most arról beszélünk, hogy ez esetben ki nyerné meg a bajnokságot, erről viszont egy szövetségi tanácsnak kellene döntenie. Még mindig ki kell találnunk, hogy nézzen ki a következő idény, az európai indulóktól kezdve a kieső csapatokig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik