nemzetisport.hu 2018.10.17 16:11 Frissítve: 2018.10.17 16:11

Serie A: A Roma tiszteletlen volt velem – Nainggolan

Radja Nainggolan, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale középpályása a nyáron 38 millió euróért érkezett az együtteshez. A belga játékos most a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a transzfer körülményeiről.

Nainggolan nem gondolkodott sokat az Inter ajánlatán

Nainggolan közönségkedvenc volt a Románál, az együttes mégis a 30 esztendős középpályás eladása mellett döntött.

A klub a hátam mögött intézkedett. Nem kizárólag az én hibám volt ez a végkifejlet. Csalódtam néhány döntésben, ami számomra nem elfogadható. Nem mondtak nekem semmit, majd rájöttem, hogy külföldi klubokkal egyezkednek az eladásomról. Csak a pénzt akarták, úgy viselkedtek velem, mint egy nem fontos játékossal” – mondta Nainggolan, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben kereste meg az Inter vezetőedzője, Luciano Spalletti.

„Nem gondolkodtam sokáig az ajánlaton. A kezdeti nehézségekhez képest nagyon jól fogadtak itt. Nagyon jól szervezett klub. Steven Zhang folyton itt van a csapattal, míg a Románál az elnökkel évente egyszer találkoztunk. Szerintem ilyennek kell lennie egy igazi vezetőnek.”

Nainggolant ezúttal az Inter bajnoki esélyeiről kérdezték: Nagyon erős a Juventus, hét éve folyamatosan bajnokok, de hosszú szezon áll előttük, és még nem volt igazán nehéz mérkőzésük. Nekünk jó formába kell maradnunk, és nem szabad mérkőzéseket veszítenünk.”

A belga középpályás szerint Cristiano Ronaldo érkezése pozitív a bajnokság megítélése szempontjából, de azt is elárulta, hogy szerinte a portugál vagy Lionel Messi-e a jobb játékos.

„Ha közülük kéne választanom, Leót választanám. Cristianónak szüksége van a csapatra, míg Messi néha lecselez 4-5 játékost egymaga. – majd arra a kérdésre is választ adott, hogy ki volt a legjobb, akivel együtt játszhatott – Francesco Tottit most nem számítva, úgy gondolom, Miralem Pjanic. A Juve nélküle nem lenne ugyanaz a csapat.”

Nainggolan az interjú végén elmondta, könnyen meglehet, hogy az Inter lesz az utolsó csapata, mivel nem szeretne már sokáig futballozni.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.

2020.02.09 14:59:10

Olasz labdarúgás B. L.

A Milan az első félidőben óriási fölényben játszva 2–0-ra vezetett, majd kijött a keretek közti különbség.