Serie A: 93. perc, a Milan cseréhez készül, aki beáll, Maldini!

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.02. 18:33
null
Daniel Maldini bemutatkozott a Milan felnőttcsapatában (Fotó: AFP)
Ugyan csapatuk a Verona elleni mérkőzésen 1–1-re végzett, így is sokáig emlékezetes lehet a Milan-drukkerek számára a vasárnapi bajnoki. A találkozó 93. percében ugyanis egy ismerős név, ám még alig-alig ismert arc állt be csereként a hazaiaknál: Maldini. A klubikon Cesare unokája és a szintén klubikon Paolo fia.

A Serie A-ban 18 évesen és 85 naposan debütáló Daniel Maldini története annyiban eltér apjáétól és nagyapjáétól, hogy a védelem helyett a csatársorban érzi magát igazán jól.

A 2001 októberében született játékos a Milan első futballistája lett, aki 2000 után látta meg a napvilágot és lehetőséget kapott a Serie A-ban.

„Egyértelmű, megvan a tehetsége ahhoz, hogy sokra vigye. Képes lehet arra, hogy minőségi játékot képviseljen a Milan szintjén is, de ehhez még érnie kell. Mind tudjuk, hogy a tehetség önmagában nem elég, de hiszünk abban, hogy szép karrier áll előtte” – dicsérte az ifjú debütánst a Milan vezetőedzője, Stefano Pioli.

Az ifjú Maldini a nyáron több edzőmeccsen is lehetőséget kapott a felnőtteknél, majd ezt követően 2024 nyaráig hosszabbított nevelőegyesületénél.

Apja debütálása óta 35, nagyapjáé óta 65 és fél év telt el.


OLASZ SERIE A
22. FORDULÓ
Milan–Hellas Verona 1–1 (Calhanoglu 29., ill. Faraoni 13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik