nemzetisport.hu 2016.02.22 14:32 Frissítve: 2016.02.22 14:55

Roma: Spalletti Totti-mezeket gyűjt, de lehet, hogy mennie kell

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában a Roma hazai pályán simán, 5–0-ra megverte a Palermót. A fővárosi csapat fölényes sikerét hozó mérkőzésről lemaradt Francesco Totti, akit szombati nyilatkozata miatt Spalletti kitett a meccskeretből. Bár az 56 esztendős szakember utólag azt mondta, nem tulajdonított nagy jelentőséget a klublegenda szavainak.

Ha Spalletti és Totti viszonya nem rendeződik, annak a vezetőedző ihatja meg a levét (Fotó: gazzetta.it)

 

„Totti nem érezte jól magát a bőrében, hirtelen felindulásból beszélt, ami bizonyos szempontból érthető. De a csapatunk szabályok szerint él, ezért a nyilatkozata után helyreállítottam a rendet. Vitathatatlanul a Roma történetének legjobb játékosa a második világháború óta, tiszteletet érdemel” – mondta Spalletti a vasárnapi mérkőzést követően.

SPALLETTI VAGY TOTTI? EGYIKÜKNEK MENNIE KELL?

A hétvégi események után a szurkolókban felvetődött a kérdés, hogy Totti a nyáron marad-e szeretett klubjánál, ám Mauro Baldissoni elnöki tanácsadó kijelentette, a római közönségkedvenc távozásától nem kell tartani.

„Játékosként júniusban lejár a szerződése, de a klub nagyköveteként még további hat évig szól” – mondta az elöljáró.

És itt jön a történetben csavar. A La Gazzetta dello Sport felveti, ha Totti marad a klubnál – márpedig szerződés köti a klubhoz… –, akkor valószínűleg játékosként és vezetőségi tagként sem nézné jó szemmel, hogy Luciano Spalletti irányítja a csapatot, aki így idő előtt távozhat az olasz fővárosból.

A kétszeres Olasz Kupa-győztes és orosz bajnok tréner január közepén két évre szóló megállapodást kötött a Romával, de ha Tottinak szúrja a szemét a jelenléte, akkor akár már a nyáron megválhatnak tőle.

Ha ugyanis Totti és Spalletti viszonya nem rendeződik, egyiküknek távoznia kell – vélhetően nem Tottinak.

„Ez a történet már a múlté. Totti vasárnap a stadionban járt, még az öltözőben is meglátogatta a társait. Hétfőn már a csapattal edz” – tette hozzá az olasz szakvezető, aki nem beszélt a levegőbe, hiszen a 39 esztendős klasszis részt vett a Roma e heti első edzésén.

A világbajnok olasz középpályás szombati interjújában azt kifogásolta, hogy Spalletti személyesen nem, csak a nyilvánosság előtt méltatja őt. Hogy a helyzet az elmúlt két napban változott-e, nem tudni, de az biztos, hogy Spalletti a sajtóban továbbra is az egekig magasztalja játékosát.

„A klubnál tudják, hogy ha Totti kér valamit, a pártján állok. A házam egyik falán rengeteg mez díszeleg, ebből hét-nyolc az övé. A fiam megkérdezte tőlem, hogy miért veszekedtem vele. Mondtam, hogy nem veszekedtünk, csak végezni szeretném a munkámat. Ma este megvolt rá a lehetőség, hogy pályára lépjen, és ha továbbra is olyan intenzitással edz, ahogy eddig, akkor megadom neki a lehetőséget” – mondta Spalletti.

„Már nem tud annyit futni, mint a többiek, de még mindig olyan dolgokra képes, amire más nem. Amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, vagy betartatom a szabályokat, akkor csak a munkámat végzem, szeretnék mindenkivel szemben elfogulatlan lenni” – érzékeltette a tréner, hogy nem részesíti Tottit kivételes bánásmódban.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.21 07:05:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER, SOMOGYI ZSOLT

„A jó csapatkapitány keveset beszél, inkább hozzáállásával, cselekedeteivel mutat példát.”

2018.03.11 13:46:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A milánóiak besegítettek picit a Juventusnak, egy kapufán kívül sok szép dolgot nem hozott a rangadó.

2018.03.03 19:34:12

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kellett ehhez a volt római védő, Mário Rui betlije és a sok-sok elpuskázott Insigne-helyzet is.

2018.03.01 21:46:44

Olasz labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

A vehemens olasszal karácsony óta veretlen a gárda • Az ellenfelek 744 perc alatt egy Donnarumma-öngólig jutottak.

2018.02.22 14:55:14

Olasz labdarúgás M. D.

Tavaly nyáron 13.4 millió eurót fizettek érte, de csak az elmúlt hetekben robbant be a köztudatba.