HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.22 14:32 Frissítve: 2016.02.22 14:55

Roma: Spalletti Totti-mezeket gyűjt, de lehet, hogy mennie kell

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában a Roma hazai pályán simán, 5–0-ra megverte a Palermót. A fővárosi csapat fölényes sikerét hozó mérkőzésről lemaradt Francesco Totti, akit szombati nyilatkozata miatt Spalletti kitett a meccskeretből. Bár az 56 esztendős szakember utólag azt mondta, nem tulajdonított nagy jelentőséget a klublegenda szavainak.

HIRDETÉS
Ha Spalletti és Totti viszonya nem rendeződik, annak a vezetőedző ihatja meg a levét (Fotó: gazzetta.it)

 

„Totti nem érezte jól magát a bőrében, hirtelen felindulásból beszélt, ami bizonyos szempontból érthető. De a csapatunk szabályok szerint él, ezért a nyilatkozata után helyreállítottam a rendet. Vitathatatlanul a Roma történetének legjobb játékosa a második világháború óta, tiszteletet érdemel” – mondta Spalletti a vasárnapi mérkőzést követően.

SPALLETTI VAGY TOTTI? EGYIKÜKNEK MENNIE KELL?

A hétvégi események után a szurkolókban felvetődött a kérdés, hogy Totti a nyáron marad-e szeretett klubjánál, ám Mauro Baldissoni elnöki tanácsadó kijelentette, a római közönségkedvenc távozásától nem kell tartani.

„Játékosként júniusban lejár a szerződése, de a klub nagyköveteként még további hat évig szól” – mondta az elöljáró.

És itt jön a történetben csavar. A La Gazzetta dello Sport felveti, ha Totti marad a klubnál – márpedig szerződés köti a klubhoz… –, akkor valószínűleg játékosként és vezetőségi tagként sem nézné jó szemmel, hogy Luciano Spalletti irányítja a csapatot, aki így idő előtt távozhat az olasz fővárosból.

A kétszeres Olasz Kupa-győztes és orosz bajnok tréner január közepén két évre szóló megállapodást kötött a Romával, de ha Tottinak szúrja a szemét a jelenléte, akkor akár már a nyáron megválhatnak tőle.

Ha ugyanis Totti és Spalletti viszonya nem rendeződik, egyiküknek távoznia kell – vélhetően nem Tottinak.

„Ez a történet már a múlté. Totti vasárnap a stadionban járt, még az öltözőben is meglátogatta a társait. Hétfőn már a csapattal edz” – tette hozzá az olasz szakvezető, aki nem beszélt a levegőbe, hiszen a 39 esztendős klasszis részt vett a Roma e heti első edzésén.

A világbajnok olasz középpályás szombati interjújában azt kifogásolta, hogy Spalletti személyesen nem, csak a nyilvánosság előtt méltatja őt. Hogy a helyzet az elmúlt két napban változott-e, nem tudni, de az biztos, hogy Spalletti a sajtóban továbbra is az egekig magasztalja játékosát.

„A klubnál tudják, hogy ha Totti kér valamit, a pártján állok. A házam egyik falán rengeteg mez díszeleg, ebből hét-nyolc az övé. A fiam megkérdezte tőlem, hogy miért veszekedtem vele. Mondtam, hogy nem veszekedtünk, csak végezni szeretném a munkámat. Ma este megvolt rá a lehetőség, hogy pályára lépjen, és ha továbbra is olyan intenzitással edz, ahogy eddig, akkor megadom neki a lehetőséget” – mondta Spalletti.

„Már nem tud annyit futni, mint a többiek, de még mindig olyan dolgokra képes, amire más nem. Amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, vagy betartatom a szabályokat, akkor csak a munkámat végzem, szeretnék mindenkivel szemben elfogulatlan lenni” – érzékeltette a tréner, hogy nem részesíti Tottit kivételes bánásmódban.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.21 21:53:17

Olasz labdarúgás ILKU MIKLÓS

SERIE A 2017–2018 • A Roma ezúttal sem maradt le a dobogóról, felemás milánói mérleg.

2018.05.21 15:55:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Így búcsúztatták el a Juventus Club Hungary szurkolói a kapuslegendát.

2018.05.20 09:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Lazio remekül játszott az első félidőben, de aztán elfáradt, majd megfogyatkozott.

2018.05.19 17:57:20

Olasz labdarúgás NAGY-PÁL TAMÁS

„Aki ezen a meccsen nem fog sírni, az most szálljon le a buszról.”

2018.05.17 13:30:21

Olasz labdarúgás MAROSI GERGELY

ALAPVONAL. Buffon úgy érkezett, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné: harcra készen, felnőtten, »teljes fegyverzetben«. Mintha nem is 17 éves ifjonc lett volna, akinek a Parmában a Milan ellen kellett debütálnia.

22
HIRDETÉS
HIRDETÉS