Roma: „Ha ez így megy tovább, nincs maradásom” – Totti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.21. 11:24
null
Totti kimondta, amit eddig senki sem mert (Fotó: AFP)
Francesco Totti egyértelmű jelzést küldött az AS Roma vezetősége felé, hogy nem elégedett jelenlegi helyzetével imádott klubjánál és változásokat szeretne. A kérdés az, hogy milyen nyomást tud gyakorolni egy lassan 40 éves, kispados Francesco Totti a klub döntéshozóira.

 

 

Mint ismert, néhány héttel ezelőtt Luciano Spalletti vette át az AS Roma irányítását Rudi Garcia menesztése után. Spalletti korábban már volt a rómaiak vezetőedzője, 2009-es távozásakor finoman szólva sem ápolt jó kapcsolatot a klublegendával. A jelek szerint ez mostanra sem változott.

„Úgy érzem, hogy fizikailag vagyok olyan állapotban, hogy segítsem a csapatot. Játszani akarok!” – nyilatkozta a RAI tévécsatornának Totti.

„A sérülésem a múlté, ha nem lépek pályára, az színtiszta szakmai döntés, nem lehet másra fogni.”

„Ha ez így megy tovább, számomra nincs folytatás a Románál. Fájdalmat okoz, hogy a padon kell ücsörögnöm. Megértem, hogy az évek múlásával egyre kevesebb percet kapok a pályán, de nem érhet véget így a karrierem. Emberként rosszul esik, tudván, mennyi mindent adtam a csapatnak. Több tiszteletet várok el azok után, amit a Romáért tettem” – szögezte le egyértelmű álláspontját Totti, akinek 2016 nyaráig szól a szerződése a klubbal.

Szóba került a kapcsolata Spallettivel, őszintén válaszolt a kérdésre.

„Milyen a kapcsolatom Spallettivel? Köszönünk egymásnak reggel és este. Nagyjából ennyi. A sajtóban folyton szépen beszél rólam, de szemtől szemben ezt nem teszi meg. Tisztelem őt, mint edzőt, és úgy érzem, hogy megvan benne az, amire szüksége van a klubnak” – tette hozzá.

„A szerződésem júniusban lejár, várom, hogy James Pallotta jelentkezzen és megtárgyaljuk a lehetőségeket a folytatásról. Elvárom a fair bánásmódot, hogy a szemembe mondják, hogyan állnak a dolgok, mik a tervek velem kapcsolatban a közeli jövőt illetően” – üzent Totti az AS Roma vezetőségének.

Lehet, hogy kézzel fogható közelségbe került Totti visszavonulásának napja?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik