nemzetisport.hu 2018.08.21 22:18 Frissítve: 2018.08.21 22:26

Roma: könnyfakasztó oka van Kluivert számválasztásának

Justin Kluivert a nyáron szerződött az Ajaxtól a Romához, amellyel öt évre szóló szerződést írt alá. A 19 esztendős holland támadó a 34-es mezszámot választotta új csapatánál, és most azt is elmondta, miért.

Kluivert szoros barátságot kötött Nourival (Fotó: Twitter)

 

A történet minden részletének ismeretéhez vissza kell mennünk az időben, amikor Kluivert még az Ajax akadémiáján ismerkedett a labdarúgás alapjaival. Itt találkozott Abdelhak „Appie” Nourival, akivel szoros barátságot kötött. Az első csapatban egyszerre mutatkoztak be, szinte elválaszthatatlanok lettek.

Ugrunk az időben, 2017. július 8., Ausztria, Hippach, Lindenstadion. Felkészülési mérkőzés Tirolban az Ajax és a német Werder Bremen között. A 72. percig minden rendben van, ám akkor a 20 esztendős Nouri a földre roskad. Nem kel fel.

Az Ajax 34-es számú játékosát újra kellett éleszteni. A kórházban stabilizálták az állapotát, de hamarosan kiderült: Abdelhak Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett. A hétéves kora óta a patinás amszterdami klubnál futballozó, rendkívüli tehetségnek tartott és közkedvelt fiatalember túlélte a hirtelen szívleállást, ám agykárosodása olyan mértékű volt, hogy az akkori orvosi szakvélemények szerint többé nem lesz képes járni vagy beszélni.

Bő egy év elteltével, augusztus 21-én sorra lepik el egymást a médiumok bejegyzései a Twitteren, miszerint Nouri felismerte családtagjait, akikkel, ha nehézkesen is, de gesztusokkal kommunikál.

A The Sun Nouri testvérére hivatkozva írja, hogy a fiatal futballista ugyan nem tudja mozgatni a testét, állapota azonban javul, segítséggel az ágyról már a kerekesszékébe is át tud ülni.

„A kezdetekben nem maradhattunk vele sokat. Ezek kórházi szabályok. Látogathattuk őt, aztán később az orvosok azt mondták, jót tesz neki a család jelenléte. Felismer minket, annyit vagyunk vele, amennyit csak tudunk.”

Ám nem csupán az angol lap által idézett családtag mondhatja magát Nouri testvérének.

„Ez Appie száma. Az imáim és a mezszámom is neked szólnak, testvérem, aki oly sokat tanított nekem” – írta Kluivert az Instagram-oldalán.

2019.05.19 20:12:41

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Lautaro Martíneznek semmi sem jött össze a rangadón. Ellenben a Napoli a második félidőben lesimázta az Intert.

2019.05.19 20:15:26

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Ilicic vezető gólját a hajrában egyenlítette ki Mandzukic.

2019.05.15 20:23:14

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába volt jobb formában az Atalanta, a hajrá a hazaiaké volt Rómában, megvan a „kis Inzaghi” negyedik Coppája.

2019.05.12 20:06:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben kerekedett a bajnok fölé a hazai csapat, és két góllal nyert.

2019.04.30 10:34:55

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

A legendás középhátvéd azon dolgozik, hogy visszatérjenek az olasz futball dicső napjai.