Roma: Dzeko egy évre kölcsönbe érkezik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.12. 18:14
null
Edin Dzeko aláírt a Romához (Fotó: asroma.it)
Az AS Roma labdarúgócsapata egy évre kölcsönvette Edin Dzekót a Manchester Citytől. A hírt szerdán mindkét klub megerősítette.

 

 

Edin Dzekót egyelőre csak kölcsönvette a Roma (sajtóhírek szerint 4 millió euróért), de az idény végén végleg megszerezheti őt (11 millió euróért).

„Azért jöttem ide, hogy címeket nyerjek a Romával – nyilatkozta Dzeko. – Remélhetőleg sok trófeát gyűjtünk, de ehhez keményen meg kell dolgoznunk a pályán. Csak egyet ígérhetek meg, mégpedig azt, hogy minden egyes meccsen a tőlem telhető legjobbat nyújtom majd.”

A 29 éves bosnyák csatár a Zeljeznicarban kezdte karrierjét, majd a cseh Teplicén és Ústí nad Labemen keresztül a Wolfsburghoz vezetett az útja. A zöld-fehéreket a 2008–2009-es szezonban 32 bajnokin szerzett 26 góllal segítette hozzá történetük első Bundesliga-aranyához.

A Manchester City 2011-ben vette meg 32 millió euróért. Az angol csapat színeiben 130 Premier League-mérkőzésen 50-szer volt eredményes, és nyert két bajnoki címet, valamint egy-egy FA-kupát, Ligakupát és angol Szuperkupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik