Roma: durva balhé volt Totti és Spalletti között a lefújás után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.17. 19:06
null
Úgy tűnik, Totti és Spalletti között a „cséká” góljával is csak mélyült a feszültség (Fotó: Reuters)<br />
Kiéleződött a feszültség az AS Roma labdarúgócsapatánál az Atalanta otthonában elért döntetlen (3–3) után: sajtóinformációk szerint a lefújást követően durván egymásnak esett az edző Luciano Spalletti és a csapatkapitány Francesco Totti. Spalletti vasárnap este hivatalos sajtóközleményben tagadta, hogy összeveszett volna Tottival.

A La Gazzetta dello Sport, majd a többi olasz sportlap is arról írt, hogy az edző és a hajrára csereként beszálló, majd góljával pontot mentő játékos közvetlenül a levonulás után, az öltözők előtt szólalkozott össze – több tanú szeme láttára. Állítólag a veszekedés fizikai inzultussal ért véget a két római között, ám erre a Gazzetta más forrásából nem kapott megerősítést.

Az mindenesetre biztos: nem telik el nap, hogy az olasz sportsajtó ne foglalkozna azzal, a szezon közben visszatért edző és Totti mennyire nincs jóban egymással, és Spalletti a meccset követő sajtótájékoztatón sem ütött meg épp szívélyes hangnemet, amikor a 39 éves csapatkapitányról kérdezték.

„Totti nem mentett meg semmit. A mérkőzést a csapat mentette meg. Úgy lőtt a kapuba, mint máskor, kapott egy jó labdát. Ha három ilyet kap, hármat is lőhetett volna. Jól felkészültek belőle, azonban vannak ezek a lövései, nagy gólt lőtt, és ezzel megadta a lehetőséget a pontszerzésre. De ebben benne volt a csapat, a csapat munkája adta az egészet” – mondta Spalletti, aki viszont nem állt le itt.

„Ilyen gólokat Totti három éve is lőtt, ám vannak más dolgok is, amik nincsenek reflektorfényben. Ha dolgoztok egy kicsit [ezt az újságíróknak címezte – a szerző], meglátjátok, mi jön ki ebből” – zárta le a témát az edző.

Spalletti vasárnap este hivatalos közleményben tagadta, hogy konfliktusa lett volna Tottival.

„Meglepődve olvastam, hogy a beszámolók szerint mi történt, hiszen elküldtek a kispadról, és nem mentem be a játékoskijáróba a csapattal. Az öltözőben vártam rájuk, és mondtam néhány dolgot, tekintve, hogy nem voltam elégedett a meccsel. Kategorikusan cáfolom ugyanakkor azt, hogy összevesztem volna bármelyik játékosommal, vagy nekiestem volna bármelyiküknek. Sosem tennék ilyet” – tudatta.

Totti gólja

OLASZ SERIE A
33. FORDULÓ

Atalanta–Roma 3–3 (D'Alessandro 33., Borriello 37., 50., ill. Digne 23., Nainggolan 27., Totti 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik